Οι παρακάτω 5 ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες και να αποκτήσεις αντοχή. Ακόμη, με αυτές τις ασκήσεις θα κρατήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό σημαντικά αυξημένο.

1. Αιώρηση με kettlebell (Swing kettlebell)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η δυναμική άσκηση ολόκληρου του σώματος στοχεύει σε κύριες μυϊκές ομάδες ενώ παράλληλα ανεβάζει την καρδιαγγειακή αντοχή. Η ρυθμική, εκρηκτική του φύση δεσμεύει τον πυρήνα και προκαλεί το όριο αντοχής σου, καθιστώντας το μια απαραίτητη άσκηση για τη βελτίωση της συνολικής σου φυσικής κατάστασης

Πώς να την κάνεις: Κράτα το kettlebell με τα δύο χέρια μπροστά σου. Φέρε το kettlebell ανάμεσα στα πόδια σου. Στη συνέχεια, σπρώξτε τους γοφούς και με χέρια τεντωμένα φέρε το kettlebell στο ύψος του στήθους ή πάνω από το κεφάλι.

2. Burpees

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποτελεσματικότητά τους στην ενίσχυση της αντοχής είναι αναμφισβήτητη. Τα burpees είναι μια άσκηση υψηλής έντασης για όλο το σώμα που συνδυάζει δύναμη, ευκινησία και αερόβια.

Πώς να την κάνεις: Από όρθια θέση (1), σκύψε με τα χέρια ανάμεσα στα γόνατα (2), τίναξε τα πόδια σου για να έρθεις σε πρηνή θέση σανίδα (3), μάζεψε τα πόδια σου (4) και τινάξου προς τα επάνω με άλμα (5).

3. Ορειβασίες

Άλλη μια δυναμική άσκηση που καίει θερμίδες και δημιουργεί αντοχή βελτιώνοντας την αερόβια ικανότητα του σώματός σου. Είτε ενσωματώνονται στη ρουτίνα προθέρμανσης είτε ως αυτόνομη αερόβια άσκηση, οι ορειβασίες είναι ιδανική για την αύξηση της αντοχής.

Πώς να την κάνεις: Από θέση κάμψης – σανίδα με τα χέρια σου ακριβώς κάτω από τους ώμους σου, κινείς τα πόδια σου εναλλάξ όσο πιο γρήγορα γίνεται.

4. Προβολές

Οι προβολές ενισχύει την αντοχή και το κάτω μέρος του σώματός σου. Αυτή η σύνθετη κίνηση εμπλέκει αρκετούς μυς στο κάτω μέρος του σώματος και ανεβάζει τον καρδιακό σου ρυθμό, αυξάνοντας την αντοχή.

Πώς να την κάνεις: Φέρε το ένα πόδι μπροστά και λύγισε τα γόνατά σου μέχρι το πίσω γόνατό σου να ακουμπήσει ελαφρά το έδαφος. Σήκω ενώ φέρνεις το πίσω πόδι να συναντήσει το μπροστινό και ξεκίνα την επόμενη επανάληψη με το άλλο πόδι. Για περισσότερη καύση θερμίδων κάνε το κρατώντας βαράκια στα χέρια.

5. Power Jacks

Το power jack είναι μια εξαιρετική αερόβια άσκηση που κάνει την καρδιά να χτυπά δυνατά και βελτιώνει την καρδιαγγειακή σου υγεία και αντοχή. Προσφέρει περισσότερο οξυγόνο στους πνεύμονές σου, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος χωρίς κόπο. Αυτό, σε αντάλλαγμα, βελτιώνει τη διάθεσή σου, ενισχύει την αντοχή σου, τονώνει τους μυς σου και καίει θερμίδες.

Πώς να την κάνεις: Από θέση καθίσματος με ανοιχτά πόδια, τέντωσε τα χέρια σου στο πλάι κρατώντας το κεφάλι ψηλά. Κάνε το άλμα, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και χτυπώντας παλαμάκι. Επέστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης