Το αβγό είναι μια από τις πιο θρεπτικές, αλλά παρεξηγημένες τροφές. Πρόκειται για μια πλήρη τροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αν έχεις υψηλή χοληστερίνη, σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αν επιτρέπεται να έχεις τα αβγά
στη διατροφή σου. Τα νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να τα αποκλείεις 
από το διαιτολόγιό σου, αφού δεν ευθύνονται για την αυξημένη χοληστερίνη
στο αίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αβγό θερμίδες:
Ολόκληρο το αβγό έχει:
Θερμίδες 
77 
Πρωτεΐνη 
6 γρ 
Λιπαρά 
5 γρ 

Το ασπράδι του αβγού:
Θερμίδες 
17 
Πρωτεΐνη 
4 γρ 
Λιπαρά 
0 γρ 
 

Ο κρόκος του αβγού:
Θερμίδες 
55 
Πρωτεΐνη 
2,5 γρ 
Λιπαρά 
4,5 γρ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αβγό Βιταμίνες:
Ο κρόκος λοιπόν μας δίνει περίπου το 80% των θερμίδων του αβγού, αλλά και τις βιταμίνες
Α, D, E, K, και μέταλλα-ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και ο φώσφορος.
Από την άλλη, το ασπράδι του αβγού περιέχει λιγότερες θερμίδες και αποτελείται κυρίως
από πρωτεΐνες και νερό.

Άρα, ολόκληρο το αβγό αποτελεί μια πολύ καλή τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες,
μέταλλα και ιχνοστοιχεία που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου!

 

Τελικά πόσα αβγά μπορείς να καταναλώνεις;
Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία που να προτείνουν την ιδανική ποσότητα αβγών που
μπορούμε να καταναλώνουμε, φαίνεται ότι αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, ένα
αβγό την ημέρα δεν ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μας!

Πηγή:petros-syrigos.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης