Διαβάστε πώς θα φτιάξετε κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας:

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– κιμάς χοιρινός: 400 γρ.
– κιμάς μοσχαρίσιος: 400 γρ.
-ψωμί μπαγιάτικο: 2 φέτες (μόνο η ψίχα)
 -γάλα: 200ml
– σκόρδο: 3 σκελίδες, λιωμένες
– μαϊντανός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
– ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
– αυγά: 2
– πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
– αλάτι: λίγο

Για τη σάλτσα

– ντομάτα στον τρίφτη: 500 γρ.
– κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
– καρότα: 2 τριμμένα στον τρίφτη
– σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
 -ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
– ζάχαρη: λίγη
 -πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
– αλάτι: όσο θέλετε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα δυο είδη του κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο γάλα και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, τα αυγά, το λάδι και το αλατοπίπερο, μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα τα κεφτεδάκια.

Τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν εσωτερικά.

Για τη σάλτσα ντομάτας, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την τριφτή ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20’ – 25’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της σάλτσας.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντομάτας ή αν θέλουμε βράζουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα για 10’.

Πηγή: icookgreek.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης