Κέικ ολικής αλέσεως με φρούτα

Κέικ ολικής αλέσεως με φρούτα

Μερίδες Συνταγής: 12

Συστατικά:

  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα σταφίδες
  • ½ κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας βιολογικό βούτυρο
  • 1½ κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ¾ κουταλιού γλυκού baking powder
  • ½ κουταλιά γλυκού τριμμένη πιπερόριζα
  • 1 κουταλιά γλυκού τριμμένη κανέλλα
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
  • ½ κούπα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/12 συνταγής

  • Θερμίδες: 225 kcal
  • Πρωτεΐνη: 3 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 42 γρ.
  • Λίπος: 5,5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2,2 γρ.

 Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC. Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, το νερό, τις σταφίδες, το αλάτι και το βούτυρο σε μέτριας έντασης φωτιά για λίγα λεπτά και μετά αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Αναμείξτε το αλεύρι, με τη baking powder, την κανέλλα και την πιπερόριζα και στη συνέχεια ρίξτε αυτό το μείγμα στο μείγμα με τη ζάχαρη το οποίο έχει κρυώσει. Αναδεύστε καλά και κατόπιν ρίξτε τα καρύδια, τα φρέσκα και τα αποξηραμένα φρούτα. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε για 60-90 λεπτά στους 200 οC

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015, 17:00