ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ.βούτυρο
  • 200 γρ.κουβερτούρα λιωμένη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ.ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 150 γρ.αλεύρι
  • 100 γρ.ψίχα από καρύδια περασμένα στο μπλέντερ (προαιρετικά)
  • ½ κουταλιά αλάτι
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα, ενώ στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά.
Αφού αφήσουμε για 2 λεπτά το μείγμα ζάχαρης αυγών να ξεκουραστεί, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το τσίπουρο.

Κατόπιν ρίχνουμε τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι και την ψίχα των καρυδιών και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το ανακάτεμα.

Λαδώνουμε ελάχιστα τον πάτο ενός ταψιού και με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινάμε από τις άκρες και προχωράμε προς το κέντρο του ταψιού, στρώνοντας ελαφρά το μείγμα με το κουτάλι.

Τοποθετούμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε στους 200ο C για 20-22 λεπτά (ψήσιμο πάνω κάτω).

Προσοχή: το γλυκό δεν θα φουσκώσει.
Χρόνος προετοιμασίας : 10-15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 25 λεπτά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης