Μείγμα γαλοπούλας με λαχανικά

Μείγμα γαλοπούλας με λαχανικά
του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Μερίδες Συνταγής: 5

Συστατικά:

  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι
  • ½ κούπα σέληνο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κούπες γάλα 1,5%
  • 4 κούπες βραστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 130 γρ. μανιτάρια κονσέρβας (χωρίς το ζωμό)
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. αρακάς
  • Αλάτι
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

  • Μερίδα: 1/5 Συνταγής
  • Θερμίδες: 402 kcal
  • Πρωτεΐνη: 39 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 20 γρ.
  • Λίπος: 18 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3 γρ.

Οδηγίες:
Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίστε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σέληνο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίξτε στο σκεύος το γάλα και μετά από λίγα λεπτά τοποθετείστε και τα κομμάτια γαλοπούλας, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τον αρακά. Μόλις τα φιλέτα γαλοπούλας κοκκινίσουν βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016, 21:00