της Γεωργίας Κατσογριδάκη Διαιτολόγος Διατροφολόγος ΜSc

• 2 γεμάτα φλυτζάνια φύτρα φαγόπυρου 1-2 ημερών
• 8 κουταλιές τριμμένο λιναρόσπορο
• 6 λιαστές τομάτες στο λάδι καλής ποιότητας
• 2 τομάτες πομοντόρο
• 5 κουταλιές μαϊντανό
• 5 κουταλιές βασιλικό
• 1 σκελίδα σκόρδο
• αλατοπίπερο
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

Αλέθουμε ελαφρά το φαγόπυρο στο μούλτι προσέχοντας να μην πολτοποιηθεί εντελώς και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πάρουμε αρκετά σταθερή ζύμη. Δεν τα πολτοποιούμε εντελώς.Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και μπαχαρικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορμάρουμε το μείγμα με το χέρι, μεταφέρουμε στο φούρνο με αέρα επάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε για αρκετή ώρα ανάλογα με το φούρνο στους 50-60 βαθμούς με μισάνοιχτη πόρτα (μ΄αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να κρατήσει πάνω από 40-45 βαθμούς), μέχρι να στεγνώσει αρκετά. Γυρνάμε τα παξιμαδάκια και από τις 2 πλευρές.

TIPS

• Συνοδεύουν σαλάτες, σούπες και γενικά αντικαθιστούν τη συνήθεια του ψωμιού.
• Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μπαχαρικό και μυρωδικό προτιμάμε – θυμάρι, πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο, ελιές, κ.λ.π.- ή να τα κάνουμε πικάντικα, προσθέτοντας τσίλι ή καυτερή πιπεριά.
• Δεν περιέχουν γλουτένη κι έτσι μπορούν να καταναλωθούν και από άτομα με κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης