Η πρωτεΐνη αποτελεί ίσως και το σημαντικότερο θρεπτικό συστατικό για τον αθλητή και η συνιστώμενη πρόσληψη είναι 1,2 -1,6 g/kg, ανάλογα με το αν η άσκηση εστιάζει σε ένταση ή αντοχή.

Ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει ένα κυρίως γεύμα, που θα μας χορτάσει, θα μας αδυνατίσει και θα μας δώσει όλα τα απαραίτητα για να αντέξουμε και να ωφεληθούμε από την άσκησή μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κοτόπουλο περιέχει υψηλής διατροφικής αξίας, πλήρη σε αμινοξέα πρωτεΐνη, ταχύτατα απορροφήσιμη από τον οργανισμό και χαμηλή ποσότητα λιπαρών και θερμίδων σε σχέση με τα υπόλοιπα κρέατα. Μια μερίδα στήθος κοτόπουλο (100γρ) περιέχει μόνο 4 γραμμάρια λίπος, και 31 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Η κινόα, επίσης, είναι δημητριακό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, με 8-9 γρ. ανά μερίδα. Η πρωτεΐνη που περιέχει είναι πλήρης (πράγμα που σημαίνει ότι έχει όλα τα σημαντικά αμινοξέα στις αναλογίες που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα) ένα χαρακτηριστικό που είναι σπάνιο για τις φυτικές πηγές τροφής.

Το αβοκάντο, ένα τρόφιμο το οποίο έχει αυξημένη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, είναι μια τροφή με αρκετά αντιοξειδωτικά. Πλούσιο σε καλά λιπαρά, σε καροτενοειδή και σε τοκοφερόλες αποτελεί ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη συνταγή που τα συνδυάζει όλα στο Coremag.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης