του Εμμανουήλ Δημητρούλη διαιτολόγος διατροφολόγος
Μερίδες Συνταγής:4
Υλικά:
- 4 κούπες πράσινη σαλάτα
- 300 γρ. τορτελίνι με τυρί
- 4 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής):
- Μερίδα: ¼ συνταγής
- Θερμίδες: 294 kcal
- Πρωτεΐνη: 12 γρ.
- Υδατάνθρακες: 25 γρ.
- Λίπος: 17 γρ.
Εκτέλεση:
Βράστε το τορτελίνι με προσοχή για 6-8 λεπτά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι σωτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέστε την καπνιστή γαλοπούλα και 2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο και προσθέστε στη συνέχεια για λίγο το τορτελίνι ώστε να αναμειχθεί. Βάλτε την πράσινη σαλάτα σε ένα βαθύ μπολ και στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο και το μείγμα με το τορτελίνι. Τέλος, ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα.