Παραλήψτε το κρέας και απολαύστε μια χορτοφαγική εκδοχή τού παραδοσιακού μουσακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγίες

1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βάλτε τις φακές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα βότανα και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο τηγάνι με 850ml νερό. Εφόσον φτάσει σε βρασμό, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

2. Προσθέστε την ντομάτα, τον κύβο, τις γλυκοπατάτες, τις φακές και τη μελιτζάνα και αφού σκεπάσετε πάλι το σκεύος αφήστε να σιγοβράζει για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι οι φακές και τα λαχανικά να είναι τρυφερά και το υγρό να έχει απορροφηθεί. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Εν τω μεταξύ κτύπησε το νωπό τυρί, το αυγό και τη φέτα μαζί. Βάλτε το μείγμα φακής και λαχανικών σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και καλύψτε το με το μείγμα τυριών.

4. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις ντομάτες στην κορυφή. Αλέστε από πάνω μαύρο πιπέρι και αφήστε να ψηθεί για 25 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα κάλυμμα από τυρί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης