Στην προσπάθειά σου να αποκτήσεις τους λαξεμένους κοιλιακούς που ονειρεύεσαι, κάνεις μανιωδώς sit-ups και crunches. Nιώθεις το κάψιμο, αλλά δεν είναι ο πυρήνας σου που καίγεται – είναι ο αυχένας σου και το κάτω μέρος της πλάτης σου.

Οπωσδήποτε, κάτι δεν πάει καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια από τα πιθανά σενάρια είναι:

1. Η επιλογή των ασκήσεων να είναι λανθασμένη.
2. Η εκτέλεση των ασκήσεων να μην είναι η ορθή.
3. Ο πυρήνας σου να είναι αδύναμος.
4. Το υπερβολικό στρες.
5 Όλα τα παραπάνω.

Ό,τι και να ισχύει, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η ενίσχυση του πυρήνα είναι κάτι περισσότερο από απλή επίτευξη του γνωστού σε όλους μας “sixpack”. Η ανάπτυξη ισχυρών κοιλιακών μυών μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου στην πλάτη και στον αυχένα κάνοντάς σε λιγότερο επιρρεπή σε τραυματισμούς ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Η πρόληψη του πόνου στη μέση και στον αυχένα, που προκαλείται από μυϊκή καταπόνηση, μπορεί να είναι αρκετά απλή, αν ξέρεις αρχικά πώς να τον αποφύγεις. Εκτός από τη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος και την ανάπτυξη της δύναμης του πυρήνα, υπάρχουν μερικές βασικές τεχνικές που μπορεί να σε βοηθήσουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Κάνε τακτικά stretching: Επειδή πολλοί από εμάς περνάμε τις περισσότερες ημέρες καθισμένοι σε ένα γραφείο, το τέντωμα για λίγα λεπτά μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό.

2. Χάσε βάρος αν είναι απαραίτητο: Το υπερβολικό βάρος βάζει επιπλέον πίεση στην πλάτη σου.

3. Βεβαιώσου ότι κοιμάσαι αρκετά: Στόχος οι 8 ή περισσότερες ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Όπως και με το μυαλό σου, έτσι και η σπονδυλική σου στήλη χρειάζεται ξεκούραση. Υποστηρίζει το βάρος της πλάτης σου, οπότε κάνε τον ύπνο προτεραιότητα.

4. Εφάρμοσε τις κατάλληλες τεχνικές όταν σηκώνεις κάτι: Χρησιμοποίησε τη δύναμη των ποδιών σου, αντί της πλάτης σου, για να σηκώσεις το βάρος.

5. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο, δυνάμωσε τον πυρήνα σου.

Ο πυρήνας σου βρίσκεται στο κέντρο του σώματός σου. Πρέπει να είναι ισχυρός για να υποστηρίζει το βάρος ολόκληρου του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης και του αυχένα. Η συστηματική ενίσχυση του πυρήνα με τις κατάλληλες ασκήσεις μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της πλάτης και του αυχένα σου. Ταυτόχρονα, αυξάνοντας τη δύναμή του, θα είναι λιγότερο πιθανό να καταφύγεις σε άλλες θεραπείες καταπολέμησης του πόνου, όπως τα φάρμακα. Πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι, για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου ασκήσεις που ενεργοποιούν όλους τους κοιλιακούς
μυς σου. Οι βασικές ασκήσεις πρέπει να ενδυναμώνουν τους κύριους μυς της κοιλιάς, συμπεριλαμβανομένων των έσω και έξω λοξών καθώς και των εγκάρσιων κοιλιακών.

Αν θες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους με πεντανόστιμα και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στην πόρτα σου, μπες στο mynutri.gr!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης