Πώς να είστε και πάλι fit όπως πριν τις διακοπές σας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, 15:38
Πώς να είστε και πάλι fit όπως πριν τις διακοπές σας

Το καλοκαίρι τελείωσε και μία νέα σεζόν ξεκινά δυναμικά. Είναι γεγονός, ότι πολλοί από εμάς παραδοθήκαμε σε ένα ξέγνοιαστο παλμό διακοπών και οι ατασθαλίες δεν είναι αμαρτία από τη στιγμή που οι περισσότερες από αυτές διορθώνονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Δείτε παρακάτω πώς με απλά βήματα μιας λειτουργικής recovery ρουτίνας θα επαναφέρετε τον οργανισμό και το σώμα σας στο σημείο που τα αφήσατε λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.


Άσκηση
Με σωστή διατροφή και συνεχή κίνηση θα επανέλθετε πλήρως σε λιγότερο από μήνα. Ξεκινήστε με αερόβιες ασκήσεις που βοηθούν στην εξάλειψη του τοπικού λίπους και πρόκειται να σας φανούν πιο εύκολες και διασκεδαστικές. Παράλληλα, μη ξεχνάτε να παρακολουθείτε 1-2 φορές την εβδομάδα τα αγαπημένα σας μαθήματα Pilates που θα σας ανανεώσουν πλήρως και θα επαναφέρουν την ευλυγισία στο σώμα σας.

 

Αργά και σταθερά

Μετά από μια μεγάλη παύση από την άσκηση και τη σωστή διατροφή, το σώμα φυσικά αποδυναμώνεται. Θυμηθείτε, λοιπόν, ότι θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη επανάκαμψη σας, όπως άλλωστε γίνεται μετά από κάθε διάλειμμα. Ξεκινήστε με ελαφρύτερες ασκήσεις στη γυμναστική σας, αυξάνοντας το χρόνο και την ένταση σιγά σιγά, ενώ μην παραμένετε νηστικοί για ώρες αφού αυτό θα σας κάνει να πεινάτε περισσότερο στη συνέχεια, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

Υγιεινή διατροφή

Πρωτίστως, θα χρειαστείτε τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το σώμα σας in shape. Επιλέξτε αποτοξινωτικές τροφές, φρούτα σαν το μήλο, λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το αγγούρι, αλλά και προσθέστε snacks ενδιάμεσα στα γεύματα σας για ενέργεια, όπως τα αμύγδαλα και τα cranberries.

Πηγή: govastileto

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, 15:39