Δεν πέρασε παρά μόλις ένας μήνας από την ανακοίνωση του Fez 2 (στη φετινή E3), εντούτοις, φαίνεται πως η κατάσταση πήρε πολύ άσχημη τροπή καθώς ανακοινώθηκε ήδη πως τελικά η ανάπτυξη του sequel ακυρώθηκε. Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται από το λογαριασμό του Twitter της Polytron, η οποία αποτελεί την ανεξάρτητη εταιρία που ανέπτυξε το Fez με ιδρυτή τον καναδό Phil Fish. Το μήνυμα του Twitter αναφέρει πως ”Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε πως το Fez 2 έχει ακυρωθεί και δεν βρίσκεται πλέον υπό ανάπτυξη. Ζητούμε συγνώμη αν σας απογοητεύσαμε”.

Πριν από αυτό το μήνυμα ο Phil Fish είχε γράψει στο Twitter του ότι αποχωρεί από τη βιομηχανία των video games καθώς αποφάσισε πως δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο την εκμετάλλευση που δέχεται. Επιπροσθέτως, στο επίσημο site της Polytron ο Καναδός δημιουργός αναφέρει χαρακτηριστικά ”Παίρνω τα λεφτά και τρέχω. Δεν μπορώ να αντέξω άλλο. Για την ακύρωση δεν ευθύνεται ένα γεγονός αλλά είναι το αποτέλεσμα μίας μακράς και ανελέητης διαδικασίας. Κερδίσατε”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fez είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2012 στο Xbox 360 (όπου έχει σημειώσει πωλήσεις 200.000 αντιτύπων) και τον Μάιο του έτους που διανύουμε για PC. Διαβάστε το review του Fez από το GameWorld.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης