Η Sony ανακοίνωσε πως θα μπορέσετε να αλλάξετε σκληρό δίσκο στο PlayStation 4. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις. Η ουσία είναι ότι ο σκληρός δίσκος αλλάζει, αρκεί να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία. Η χωρητικότητα όλων των PS4 που κυκλοφορούν στην αγορά θυμίζουμε ότι είναι 500GB.

Οδηγίες για την αλλαγή σκληρού δίσκου στο PS4:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταρχάς θα χρειαστείτε μια μονάδα σκληρού δίσκου (HDD, SSD ή SSHD) που να είναι συμβατή με το PS4. Kάθε δίσκος που θέλετε να εγκαταστήσετε θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Μέγεθος: 63,5 χιλιοστά/ 2,5 ίντσες (εσωτερικός) *1
Ύψος: 9,5 χιλιοστά
Μορφή Διασύνδεσης: Σειριακή ΑΤΑ (Δεν υποστηρίζεται η παράλληλη ΑΤΑ)
Ελάχιστη χωρητικότητα: 160 GB
Ελάχιστη ταχύτητα περιστροφής: 5,400 στροφές

*1 Η σωστή λειτουργία δεν είναι εγγυημένη για όλα τα μοντέλα (κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όλη τη διαδικασία θα χρειαστείτε μια μονάδα αποθήκευσης USB με τουλάχιστον 1 GB διαθέσιμο χώρο, έναν υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα κατσαβίδι τύπου Philips. Για την αλλαγή του σκληρού δίσκου του PS4 θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω 4 βήματα. Καθένα από αυτά επεξηγούνται λεπτομερώς παρακάτω.

Βackup των δεδομένων σας.
Αντικατάσταση του σκληρού δίσκου του συστήματος
Επαναγκατάσταση του λογισμικού του συστήματος
Επαναφορά των δεδομένων που είχατε κάνει backup

Βήμα 1 Κάντε backup τα δεδομένα αποθήκευσης των παιχνιδιών

Αυτή η διαδικασία αφορά την αποθήκευση των saves των παιχνιδιών του PS4™ συστήματος σε μια συσκευή αποθήκευσης USB. Eπίσης εφόσον είστε PS Plus μέλος μπορείτε να αποθηκεύσετε τα saves στο cloud.

Συνδέστε τη μονάδα αποθήκευσης USB στο PS4.

Πιέστε το PS Button στο DualShock 4 και στη συνέχεια επιλέξτε την επιλογή Settings.

Από εκεί επιλέξτε την επιλογή System Storage Management στη συνέχεια επιλέγετε διαδοχικά [Application Saved Data Management] > [Saved Data in System Storage] > [Copy to USB Storage Device].

Στη συνέχεια επιλέξτε τον τίτλο για τον οποίο θέλετε να σώσετε τα δεδομένα αποθήκευσης.

Πατήστε το Χ για να εμφανιστεί ένα τικ στο κουτάκι για τα δεδομένα αποθήκευσης που θέλετε να αντιγράψετε και στη συνέχεια επιλέξτε [Copy].

Βήμα 2 Αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο

Βεβαιωθείτε οτι το PS4 είναι πλήρως απενεργοποιημένο. Αν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (δηλαδή έχει ένδειξη πορτοκαλί) βγείτε εντελώς απ’την κατάσταση αναμονής.

Αφαιρέστε το PS4 απ’την παροχή ρεύματος και στη συνέχεια αφαιρέστε όλα τα υπόλοιπα καλώδια.

Σύρετε το κάλυμμα του σκληρού δίσκου προς τα έξω προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος.

Αφαιρέστε τη μονάδα σκληρού δίσκου

1. Εντοπίστε τη “PlayStation” βίδα που έχει στην κεφαλή τα χαρακτηριστικά σύμβολα (Triangle,Circle,Cross,Square)

2. Τραβήξτε τη μονάδα σκληρού δίσκου που είναι συνδεδεμένη στο βραχίονα στερέωσης προς τα έξω για να την αφαιρέσετε

3. Για να αφαιρέσετε τη μονάδα σκληρού δίσκου από το βραχίονα στερέωσης θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι τύπου Philips. Αφαιρέστε τις βίδες από τα 4 σήμεια δεξία και αριστερά. Προσοχή, μην αφαιρέσετε τα λαστιχένια ένθετα στις υποδοχές για τις βίδες.

4. Τοποθετήστε τη μονάδα σκληρού δίσκου στο βραχίονα στερέωσης (η διεπαφή SATA να κοιτάει μπροστά και κάτω όπως και η υποδοχή ρεύματος) και στη συνέχεια εισάγετε τις βίδες στα 4 σημεία.

5. Τοποθετήστε τη μονάδα σκληρού δίσκου στο PS4, βιδώστε την “PlayStation” βίδα και επανατοποθετήστε το κάλυμμα.

Βήμα 3 Εγκαταστήστε το λογισμικό του συστήματος

Αυτή η διαδικασία αφορά την αρχικοποίηση του συστήματος PS4™ και την εγκατάσταση τoυ λογισμικού του συστήματος.

Τα ακόλουθα στοιχεία είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση τoυ λογισμικού του συστήματος:

1. Στη συσκευή αποθήκευσης USB, θα δημιουργήσετε τους φακέλους για την αποθήκευση του αρχείου ενημέρωσης. Χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή, δημιουργήστε ένα φάκελο με το όνομα “PS4”. Μέσα σε αυτόν το φάκελο, δημιουργήστε έναν άλλο φάκελο με το όνομα “UPDATE”.

2. Κατεβάστε το αρχείο ενημέρωσης, και αποθηκεύσετε τo στο φάκελο “UPDATE” που δημιουργήσατε στο βήμα 1. Αποθηκεύστε το αρχείο με το όνομα “PS4UPDATE.PUP”. Για να ξεκινήσει η λήψη του αρχείου ενημέρωσης κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο .

3. Απενεργοποιήστε το PS4 σας εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι η ενδεικτική λυχνία λειτουργίας δεν είναι αναμμένη. Εάν η ενδεικτική λυχνία είναι αναμμένη σε πορτοκαλί χρώμα, πατήστε το κουμπί τροφοδοσίας για το σύστημα PS4 για τουλάχιστον 7 δευτερόλεπτα (έως ότου ακούσετε έναν χαρακτηριστικό ήχο απ’το σύστημα για δεύτερη φορά).

4. Συνδέστε τη συσκευή αποθήκευσης USB στην οποία έχετε αποθηκεύσει το αρχείο ενημέρωσης, και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί λειτουργίας για τουλάχιστον 7 δευτερόλεπτα. Το σύστημα PS4 ξεκινάει σε Safe Mode.

5. Στη συνέχεια το σύστημα θα σας ζητήσει να συνδέσετε τη μονάδα αποθήκευσης USB (ακόμη κι αν την έχετε ήδη συνδεδεμένη). Επιλέξτε ΟΚ.

6. Το επόμενο βήμα αφορά την αρχικοποίηση του συστήματος, επιλέξτε YES. Το σύστημα θα ξεκινήσει την εγκατάσταση του λογισμικού.

7. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος πλέον το PS4 είναι έτοιμο για χρήση!

Βήμα 4 Επαναφέρετε τα δεδομένα αποθήκευσης των παιχνιδιών

1. Συνδέστε τη μονάδα αποθήκευσης USB στο PS4.

2. Πιεστέ το PS Button στο Dualshock 4 και στη συνέχεια επιλέξτε την επιλογή Settings.

3. Από εκεί επιλέξτε την επιλογή System Storage Management στη συνέχεια επιλέγετε διαδοχικά [Application Saved Data Management] > [Saved Data on USB Storage Device] > [Copy to System Storage].

4. Στη συνέχεια επιλέξτε τον τίτλο για τον οποίο θέλετε να μεταφέρετε τα δεδομένα αποθήκευσης.

5. Πατήστε το Χ για να εμφανιστεί ένα τικ στο κουτάκι για τα δεδομένα αποθήκευσης που θέλετε να αντιγράψετε και στη συνέχεια επιλέξτε [Copy].

Τη διαδικασία μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από το παρακάτω βίντεο:

Το PlayStation 4 κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις 13 Δεκεμβρίου στην τιμή των 400 ευρώ. Αυτή τη στιγμή η κονσόλα έχει εξαντληθεί σε όλα τα καταστήματα και μπορείτε να την αποκτήσετε έγκαιρα μόνο αν κάνετε προπαραγγελία. Αν την αγοράσετε από τα Seven Spots μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τότε θα μπείτε στην κλήρωση που θα μοιράσει 3.500 ευρώ μετρητά σε τρεις από εσάς και δεκάδες ακόμη δώρα.

Συντάκτης: manos@gameworld.gr (Μάνος Γρυπάρης)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης