[Αρχική δημοσίευση: 21/10/2013] Ύστερα από την γενικότερη απογοήτευση που προκάλεσε το Aliens: Colonial Marines της Gearbox Software, θα περίμενε κανείς ότι θα περνούσαν πολλά χρόνια μέχρι να δούμε μια νέα περιπέτεια με πρωταγωνιστές τα ομώνυμα “συμπαθή” πλάσματα. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Siliconera όμως η Twentieth Century κατέθεσε πρόσφατα μια πατέντα για το Alien: Isolation με την περιγραφή “computer game and video game software, downloadable mobile software and decorative magnets”.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν το πιθανότερο συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα νέο τίτλο και όχι για κάποια κινηματογραφική ταινία λόγου χάρη. Το εύλογο ερώτημα όμως είναι ποια εταιρεία βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του; Με τα ως τώρα δεδομένα το πιο πιθανό είναι ότι το Alien: Isolation αναπτύσσεται από την Creative Assembly, η οποία το 2011 είχε ανακοινώσει ότι εργάζεται σε ένα νέο game εμπνευσμένο από το Alien franchise. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και μέσω του website της, καθώς η βρεταννική εταιρεία αναζητεί έναν lightning artist για την επερχόμενη δημιουργία της. Για την ώρα πάντως η Sega που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς από την Fox Interactive αρνήθηκε να δηλώσει τα δημοσιεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[UPDATE 22/10/2013] Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kotaku στο Alien: Isolation θα πρωταγωνιστεί η Amanda Ripley, η κόρη της Ellen Ripley. H Amanda αναφέρεται στην Special Edition της ταινίας Aliens, έκτοτε όμως δεν έχουν υπάρξει άλλα στοιχεία για αυτήν. Το Alien: Isolation ανήκει στην κατηγορία των FPS και αναπτύσσεται ήδη από την Creative Assembly, την δημιουργό της σειράς Total War, ενώ το gameplay του θα έχει αρκετά horror και stealth στοιχεία στα πρότυπα των Dishonored και BioShock.

Αξίζει να σημειωθεί η δημιουργία της Creative Assembly ήταν πολύ πιθανό να παρουσιαστεί στην φετινή E3, παρόλα αυτά η Sega λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη της το αρνητικό feedback του Aliens: Colonials Marines ανέβαλλε την παρουσίαση. Όπως αναφέρει το Kotaku, η Sega αυτή την φορά στοχεύει στο να μας παρέχει ένα καλύτερο τελικό προϊόν από την απογοητευτική πρόταση της Gearbox Software.   

Το σενάριο του Alien: Isolation θα είναι εμπνευσμένο από την πρώτη κινηματογραφική ταινία και στο μεγαλύτερο μέρος του καλείστε να διασχίσετε στενούς διαδρόμους και αεραγωγούς. Οι εχθροί σας θα είναι κυρίως κλώνοι και διάφοροι στρατιώτες, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει ένα μόνο Alien, όπως ακριβώς και στην ομώνυμη ταινία. Το Kotaku αναφέρει πως οι πληροφορίες αυτές βρίσκονταν στην κατοχή του εδώ και έξι μήνες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές, αν και τονίζει πως οι πηγές του επιβεβαιώνουν τα περισσότερα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Alien: Isolation θα κυκλοφορήσει το 2014 για PS4,PS3, Xbox One, Xbox 360 και Wii U.

Συντάκτης: padelis@gameworld.gr (Παντελής Δασκαλέλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης