Ο Douglas E. Smith (ο εικονιζόμενος στα αριστερά στην φωτογραφία του άρθρου), ο δημιουργός του Lode Runner που κυκλοφόρησε το 1983, απεβίωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Γεννημένος το 1960, ξεκίνησε στην εφηβεία του να ασχολείται επαγγελματικά με τα video games και το 1983 δημιούργησε το θρυλικό Lode Runner, ένα Puzzle game όπου σκοπός σας ήταν να συλλέξετε όλο τον χρυσό από τις πίστες και να οδηγηθείτε στην έξοδο, χωρίς να σας ακουμπήσουν οι αντίπαλοί σας. Εκδόθηκε από την Broderbund σε αρκετές πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων είναι τα Apple II, Commodore 64, Amstrad CPC, ZX Spectrum, NES και Atari XL/XE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Smith ξεκίνησε την ανάπτυξη του Lode Runner όταν σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, όπου ανέπτυξε μια πρώιμη έκδοση του παιχνιδιού, την οποία ονόμασε “Kong”. Οι γνωστοί του τον έπεισαν να συνεχίσει την ανάπτυξη του και ο Smith παρουσίασε μια ολοκληρωμένη έκδοση του τίτλου με όνομα “Miner”. Τελικά η Broderbund άλλαξε το όνομά του στο γνωστό πλέον Lode Runner.

https://www.youtube.com/watch?v=RFKMgTRm4WA

Την δεκαετία του ’90 συνεργάστηκε με την Squaresoft (νυν Square Enix), ως υπεύθυνος στο localization των Secret of Mana και Chrono Trigger για την Δύση, ενώ αργότερα επιμελήθηκε και το Lode Runner 3-D για το Nintendo 64. Στο παρελθόν εργάστηκε επίσης σε αρκετά games, όπως το Lemmings 2, NBA Showdown, Top Gun: Guts & Glory και Micro Machines 64 Turbo. Έως και πρόσφατα διατηρούσε στενές σχέσεις με την Tozai Games, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του Lode Runner. Το πιο πρόσφατο μέλος της σειράς είναι το remake του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 2009 και περιείχε βελτιωμένα γραφικά, νέα επίπεδα, co-op challenges και άλλα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Tozai Games έγραψε στο επίσημο site της για το συμβάν ότι είναι συντετριμμένοι που “έφυγε” από την ζωή ο φίλος και συνεργάτης τους και έδειξαν την υποστήριξή τους προς την οικογένεια του Douglas E. Smith για αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζουν.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης