Η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετούς μήνες ήμουν προκατειλημμένη απέναντι στο Archeage. Στο GameWorld, σχεδόν πάντα όταν κυκλοφορεί ένα νέο game, έχουμε την ευκαιρία να το δούμε από τις πρώτες εκδόσεις του, τα γνωστά Alpha και Beta στάδια. Έτσι μου ήρθε και εμένα κωδικός για την Alpha έκδοση του Archeage η οποία μου άφησε μόνο άσχημες εντυπώσεις κυρίως λόγω των bugs. Τις επόμενες προσκλήσεις για την Beta φάση τις προσπέρασα και αποφάσισα να μην ασχοληθώ ποτέ ξανά με το Archeage.

Σε ένα live που κάναμε όμως στο GameWorld, αποφάσισα να το ξαναδοκιμάσω κυρίως από περιέργεια. Τα bugs σχεδόν εξαφανίστηκαν και με την χρήση του Directx 11 και γραφικών υψηλής ευκρίνειας, εμφανίστηκε μπροστά μου το μεγαλείο του κόσμου που δημιούργησε η XL Games. Ο κόσμος του Erenor είναι τεράστιος και έχει επιλογές για τον καθένα, αρκεί να έχει την απαραίτητη όρεξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

arch-1

Ξεκινώντας…
Για αρχή, ήθελα να χαλάσω αρκετή ώρα στο Character Creation αλλά δεν μπόρεσα γιατί οι επιλογές μου ήταν περιορισμένες. Δυστυχώς, δεν είχα την ευκαιρία να διαλέξω ανάμεσα σε 50 διαφορετικά κουρέματα ή να φτιάξω μια αμαζόνα όσον αφορά το σώμα. Βέβαια τώρα μπορεί να με θεωρήσετε υπερβολική που “γκρινιάζω” για κάτι τέτοιο αφού δεν θα ξαναδώ πολλές φορές το πρόσωπο ή την μπροστινή όψη του μαλλιού του χαραακτήρα μου. Σε μια εποχή όμως που το κάθε MMORPG προσπαθεί να ξεχωρίσει με κάποιο τρόπο, το να έχεις ένα αδύναμο και ελλειπές customization, αποτελεί αρνητικό στοιχείο.

Το Archeage το έπαιξα σε Medium και Very High γραφικά. Στα Medium είναι αρκετά συμπαθητικό, τόσο που νόμιζα ότι ήδη είχα επιλέξει υψηλότερη ανάλυση. Όταν δοκίμασα όμως τα Very High, είδα ότι η διαφορά ήταν τεράστια, λες και έπαιζα άλλο παιχνίδι. Ο χαρακτήρας μου ήταν πολύ πιο αληθοφανής, το δέρμα του γυάλιζε ανάλογα με τον φωτισμό, τα textures ήταν πολύ όμορφα και τα μαλλιά άρχισαν να υπακούν περισσότερο τους νόμους της φυσικής. Με λίγα λόγια, άμα το αντέχει ο υπολογιστής σας, μην το βάλετε πουθενά αλλού πέρα από τα Very High με Directx 11.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπαίνοντας στο ψητό
Δημιούργησα δύο χαρακτήρες μέχρι στιγμής, Nuian και Elf. Για την Nuian, διάλεξα για αρχή το Skillset του Battlerage το οποίο δίνει ένα μεγάλο σπαθί και στην ουσία αποτελεί τον Warrior του παιχνιδιού. Το gameplay με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα μου φάνηκε αρκετά εύκολο μέχρι και το Level 12 που έφτασα.

arch-4

Το σπαθί που χρησιμοποιούσα ήταν μεγάλο και έκανε αρκετό damage ακόμα και από σχετικά μακρινές αποστάσεις. Μάλιστα, τα τέρατα πέθαιναν τόσο εύκολα που είχα ξεχάσει να το αλλάξω και να το αντικαταστήσω με το καινούριο όπλο που είχα κερδίσει από τα quests. Τα skills μου φάνηκαν κάπως αντεγραμένα από άλλα MMORPG. Ένα skill του Battlerage μοιάζει με το Whirlwind από το Wolrd of Warcraft, ενώ ένα άλλο με το Charge πάλι από το WoW. Ο βασικός τρόπος με τον οποίο πολέμησα μέχρι εκείνο το level είναι , Charge και μετά χτυπήματα σε συνδυασμό με το Whirlwind όταν είχα πολλούς εχθρούς μαζί.

Ο δεύτερος χαρακτήρας μου ήταν μια Elf μάγισσα (Sorcery) με το όνομα Yennefer. Όπως σε κάθε Game, έτσι και στο Archeage ένας μάγος ή απλά caster έχει το πάνω χέρι στα αρχικά είπεδα. Χρησιμοποιώντας ένα και μόνο skill, καθάριζα χωρίς πρόβλημα τα mobs. Η καλύτερη στιγμή όταν όταν ενεργοποιούνταν τα δύο casts μου τα οποία δεν χρειαζόντουσαν 2 δευτερόλεπτα για να τα εκτελέσω αλλά γινόντουσαν instant, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά μου στην μάχη. Μάλιστα παρατήρησα ότι με τον κατάλληλο συνδυασμό του Freeze Arrow και της επίθεσης φωτιάς, έκανα αρκετά περισσότερο damage για αυτό σας προτείνω να ψάξετε τα skills σας καλά πριν τα επιλέξετε.

arch-2

Η εξερεύνηση και το παιδί για όλες τις δουλειές
Είμαι στην κατηγορία ανθρώπων που δεν έχουν τόσο καλές σχέσεις με τα quests. Προτιμώ να περνάω την ώρα μου σε κάποιο dungeon ή να κλέβω την σημαία από την βάση των αντιπάλων στα battlegrounds. Τα quests του Archeage όμως μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέροντα μιας και ήταν γρήγορα, οπότε δεν βαρέθηκα ποτέ.

Το κεντρικό quest που είναι σημαδεμένο με έναν πράσινο indicator υπάρχει μέχρι το level 30 και σε κάθε περιοχή που πηγαίνετε, θα ξεκλειδώσετε διάφορα side quests. Οι αποστολές είναι του τύπου: Σκότωσε πέντε τέρατα, κούρεψε τα αρνάκια, διάβασε ένα βιβλίο σε μια γάτα…wait what; Εκεί που πρέπει να δώσετε την απαραίτητη προσοχή είναι στο quest που σας δίνει ένα mount! Το παίρνετε κοντά στο level 6 ή 7 και θα πρέπει να περάσετε πέντε λεπτά φροντίζοντας το μικρό σας mount μέχρι να μεγαλώσει. Θα δείτε ότι θα βοηθήσει αρκετά με τις μακρινές αποστάσεις καθώς το να χρησιμοποιείτε το sprint καταναλώνει mana, το οποίο χρειάζεστε για να πολεμήσετε.

https://www.youtube.com/watch?v=DEt6gryEXZY

Τελικά τι κάνουμε;
Τελικά κατεβάστε το. Η συμβουλή μου είναι αυτή εφόσον μιλάμε για έναν Free-to-Play τίτλο. Το Archeage είναι διαθέσιμο για να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα και δεν απαιτεί χρήματα για να το παίξετε, ούτε συνδρομή. Υπάρχει και συνδρομητικό μοντέλο το οποίο ξεκλειδώνει μερικά εξτρά χαρακτηριστικά αλλά δεν σας υποχρεώνει κανείς να το ακολουθήσετε. Αν είστε πρόθυμοι να εξερευνήσετε τον κόσμο του Erenor αλλά και να περιμένετε στο queue των servers το οποίο καμιά φορά ξεπερνάει τις δύο ώρες, τότε θα ανταμειφθείτε με ένα πολύ ωραίο Sandbox MMORPG.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης