Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, η Bethesda πρόκειται να κυκλοφορήσει έναν Free-to-Play τίτλο. Σήμερα ανακοινώθηκε και επισήμως, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία καθώς και ένα τρέιλερ στο οποίο παρουσιάζονται οι βίαιες μάχες στις οποίες θα πάρετε μέρος.

Το Battlecry είναι το πρώτο παιχνίδι της Battlecry Studios και πρόκειται για ένα F2P third person team-based Action game που θα υποστηρίζει multiplayer με έως και 32 χρήστες. Η διαφορά του με το Team Fortress 2 της Valve είναι ότι θα δίνεται έμφαση στις melee μάχες με σπαθιά και τσεκούρια. Τα ranged weapons θα περιορίζονται στα τόξα και ένα magnetic gun.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές του 20ου αιώνα και μετά από έναν αδυσώπητο πόλεμο που έσπειρε τον όλεθρο σε όλο τον κόσμο, υπογράφηκε μια συμφωνία που απαγορεύει την χρήση του μπαρουτιού στα όπλα, τα χημικά όπλα καθώς και κάθε μορφής εκρηκτικά. Μάλιστα, αποφασίστηκε ότι αντί να γίνονται πόλεμοι, κάθε παράταξη θα στέλνει την ελίτ των μαχητών της στα προκαθορισμένα πεδία μάχης, τα WarZones, όπου θα λύνονται οι διαφορές των κρατών χωρίς να πλήγεται άμαχος πληθυσμός.

Αρχικά θα υπάρχουν πέντε διαφορετικά classes για να επιλέξετε. Ο Enforcer θα έχει το ρόλο του tank, καθώς θα διαθέτει abilities που ανεβάζουν τα αμυντικά στατιστικά των συμμάχων σας. Μάχεται με ένα τεράστιο σπαθί το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ασπίδα για να μπορείτε να κάνετε block τις επιθέσεις των αντιπάλων σας. Ο Duelist από την άλλη είναι ο κλασικός rogue και κραδαίνει δύο σπαθιά, ενώ μπορεί να γίνει αόρατος. Το class του Tech Archer χρησιμοποιεί τόξα και βαλλίστρες για να επιτεθεί εξ αποστάσεως, ενώ το αντίστοιχο του Gadgeteer ρίχνεται στη μάχη με ένα magnetic gauss gun, ενώ έχει στη διάθεσή του και άλλα gadgets που του δίνουν τον χαρακτήρα ενός χρήσιμου support class. Τέλος, ο Brawler έχει ένα… βιονικό τεχνητό χέρι με το οποίο μπορεί να συνθλίψει τους αντιπάλους του.

Κάθε χαρακτήρας θα διαθέτει τρία abilities, η χρήση των οποίων θα γεμίζει μια μπάρα. Όταν η adrenaline bar γεμίσει τελείως, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ultimate ability σας και να… μεταμορφωθείτε σε μια μηχανή του θανάτου, αφού οι επιθέσεις σας θα κάνουν περισσότερο damage, ενώ θα αυξάνεται και η ταχύτητά σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το adrenaline πριν γεμίσει για να αποκτήσετε ένα buff μικρής διάρκειας. Όσον αφορά το customization του χαρακτήρα σας, θα μπορείτε να κερδίσετε Iron (το ingame currency) με το οποίο θα μπορείτε να αναβαθμίσετε τον πολεμιστή σας και να ξεκλειδώσετε διάφορα skill trees. Θα έχετε την δυνατότητα επίσης να αγοράσετε μεταξύ άλλων νέα όπλα, armor και skins.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα τρία factions του παιχνιδιού, έχουν γίνει γνωστά έως τώρα μόνο τα δύο και είναι αυτά των Royal Marines και Cossack Empire. Αν και τα classes θα είναι ίδια ανάμεσα στα factions, θα υπάρχουν διαφορές στο στυλ, τον ρουχισμό και στα animations των χαρακτήρων. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό μόνο το Team Deathmatch mode, αν και η Bethesda ανέφερε ότι θα υπάρχουν περισσότερα modes όταν το Battlecry γίνει διαθέσιμο. Επίσης, θα υπάρχει ένα είδος meta-game, το War Effort, στο οποίο θα μπορείτε να λάβετε μέρος σε έναν ασταμάτητο πόλεμο είτε μόνος σας, είτε σε συνεργασία με τους φίλους και το guild σας και θα ανταμείβεστε ανάλογα με τις επιδόσεις του faction σας.

Η beta του Battlecry θα γίνει διαθέσιμη μέσα στο 2015 για PC και σύντομα θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την beta μέσα από το επίσημο site του παιχνιδιού. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν θα κυκλοφορήσει σε άλλες πλατφόρμες.

Συντάκτης: support.netizens@gmail.com (Γιώργος Λόλας)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης