Τον περασμένο Μάρτιο το BioShock Infinite έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στην gaming κοινότητα αποσπώντας -όχι άδικα- διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και το Τύπο. Η περιπέτεια του Booker DeWitt και της Elizabeth μας ταξίδεψε στον μαγευτικό και συνάμα “αιθέριο” κόσμο της Columbia και στην ουσία το μόνο μας παράπονο από την δημιουργία της Irrational Games είναι ότι θα θέλαμε να διαρκεί περισσότερο! Βέβαια να τονίσουμε εδώ πως η συνολική διάρκεια του campaign ξεπερνά τις 10 ώρες, εντούτοις με δεδομένη την ποιότητά του τίτλου αυτές οι ώρες αδυνατούν να κορέσουν την δίψα μας για περισσότερο BioShock Infinite.

Βέβαια η 2K Games προνόησε γι’ αυτό και αποφάσισε να μας προσφέρει τρία DLC, το Clash in the Clouds που είναι ήδη διαθέσιμο και το Burial At Sea που θα χωρίζεται σε δύο μέρη και θα κυκλοφορήσει στο προσεχές διάστημα. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το Clash in the Clouds DLC, το οποίο κυκλοφορεί από τα τέλη Ιουλίου για PC, PS3 και Xbox 360 έναντι 4.99€. Πάμε να δούμε λοιπόν τι ακριβώς περιλαμβάνει και κατά πόσο αξίζει να το αποκτήσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

bioshock-infinite-clash-in-the-clouds-dlc-1

Κάψε το σενάριο
Το τρίτο κεφάλαιο της σειράς BioShock χαρακτηρίζεται από τους στιβαρούς FPS μηχανισμούς του, εντούτοις η αλήθεια είναι ότι το στοιχείο που μας εντυπωσίασε κυρίως σε αυτό ήταν η πλοκή του και η άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία του. Όσον αφορά το σενάριο το Clash in the Clouds μας απογοητεύει πλήρως, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα Survival mode όπου καλείστε να αντιμετωπίσετε κύματα εχθρών σε τέσσερα maps. Οι χάρτες αυτοί είναι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του DLC και αποτελούν παραλλαγές διαφόρων τοποθεσιών του παιχνιδιού, κοινώς ακόμη και σε αυτό το κομμάτι δεν θα δείτε κάτι καινούργιο.

Ο σκοπός σας -πέρα από το να επιζήσετε- είναι να εξολοθρέψετε τους εχθρούς σας με όσο το δυνατόν πιο ευφάνταστους τρόπους για να κερδίσετε περισσότερους πόντους και χρήματα. Οι επιδόσεις δημοσιεύονται στα αντίστοιχα leaderboards, ενώ με τα χρήματα που κερδίζετε μπορείτε να αγοράσετε upgrades για τα όπλα και τα vigors σας από τους vendors ή τα vending machines αν προτιμάτε πριν ξεκινήσετε μια αποστολή. Οι developers πάντως έχουν προσθέσει και συγκεκριμένα challenges για κάθε level με την μορφή των Blue Ribbons. Για να κερδίσετε τα τελευταία θα πρέπει να ικανοποιήσετε διάφορες συνθήκες, όπως για παράδειγμα να σκοτώσετε τους αντιπάλους σας με συγκεκριμένα όπλα ή vigors, να μην δεχθείτε ζημιά, να ολοκληρώσετε την πίστα μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό πλαίσιο κ.ο.κ. Το αν θα ασχοληθείτε με την συλλογή των Blue Ribbons είναι μια καθαρά προαιρετική διαδικασία, παρόλα αυτά ανταμείβεστε με εξτρά χρήματα κάθε φορά που συλλέγετε ένα από αυτά και ξεκλειδώνετε διάφορα collectables όπως voxophones και kinetoscopes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυροβόλησε ότι κινείται
Τα τέσσερα maps ονομάζονται Ops Zeal, Duke and Dimwit Theatre, Raven’s Dome και Emporia Arcade. Για να ολοκληρώσετε το Clash in the Clouds θα πρέπει να πολεμήσετε 15 κύματα εχθρών σε καθένα από τα παραπάνω maps. Συνολικά λοιπόν υπάρχουν 60 levels. Η δυσκολία αυξάνεται κατακόρυφα και αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 15 levels που είναι αρκετά βατά στην πορεία θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε όλες σας τις ικανότητες για να νικήσετε.

Σε αντίθεση με το BioShock Infinite όπου από κάποιο σημείο και μετά επιλέγατε συγκεκριμένα όπλα και vigors, εδώ θα πρέπει να πειραματιστείτε και καλό θα είναι να προσαρμόσετε το loadout σας ανάλογα με τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσετε σε κάθε wave. Η επιλογή του loadout σας γίνεται πριν ξεκινήσετε ένα level και αξίζει να αναφέρουμε ότι στην κατοχή σας έχετε όλα τα όπλα και vigοrs που υπάρχουν στο BioShock Infinite. Βέβαια όπως προαναφέραμε κάθε φορά που εξολοθρεύετε εχθρούς, ολοκληρώνετε ένα level ή κερδίζετε ένα Blue Ribbon ανταμείβεστε με χρήματα, με τα οποία έχετε την δυνατότητα να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας.

Στην περίπτωση που πεθάνετε υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι να χάσετε το σκορ σας και να συνεχίσετε από το wave που πεθάνατε κρατώντας παράλληλα τα χρήματά σας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στην περίπτωση αυτή πολύ δύσκολα θα καταφέρετε να μπείτε στα leaderboards με τις καλύτερες επιδόσεις. Εάν θελήσετε να κρατήσετε το σκορ σας θα πρέπει να ξαναρχίσετε την πρόοδό σας στο εκάστοτε map από το πρώτο wave κύμα των εχθρών. Για να ολοκληρώσετε και τα 60 waves θα χρειαστείτε περίπου 5-6 ώρες, ενώ στην περίπτωση που αποφασίσετε να συλλέξετε τα Blue Ribbons το Clash in the Clouds δύναται να σας απασχολήσει για αρκετό ακόμη διάστημα, ανάλογα πάντα και με τις δυνατότητες σας. Είναι γεγονός πάντως πως το DLC αυτό απευθύνεται καθαρά σε σκληροπυρηνικούς παίχτες, καθώς ο βαθμός πρόκλησης ειδικότερα στο Emporia Arcade map είναι πολύ υψηλός.

bioshock-infinite-clash-in-the-clouds-dlc-2

Να το αγοράσω ή να περιμένω το Burial At Sea;
H απόκτηση του Clash in the Clouds έγκειται αυστηρά στα προσωπικά σας κριτήρια, καθώς όσοι περίμεναν ένα story driven DLC αναμφίβολα θα απογοητευτούν. Αντίθετα εάν οι μάχες του BioShock Infinite σας φάνηκαν λίγες και επιθυμείτε ανελέητο πιστολίδι μέχρι τελικής πτώσης, τότε το Clash in the Clouds φαντάζει ως μια ιδανική αγορά με δεδομένο ότι η τιμή του είναι αρκετά χαμηλή. Να προσθέσουμε επίσης ότι το DLC αυτό περιλαμβάνεται στο Season Pass του BioShock Infinite για το οποίο σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.  

Διαβάστε το review του BioShock Infinite από το GameWorld.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης