Η Activision έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, το οποίο αναλύει το multiplayer κομμάτι του Call of Duty: Advanced Warfare.

Όπως θα δείτε και μόνοι σας, το multiplayer έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, λόγω των νέων προσθηκών. Το βίντεο παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε, όπως η χρήση των exoskeletons, το customization, τα νέα maps και τα modes που θα έχετε την δυνατότητα να παίξετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χέρια σας θα έχετε προηγμένη τεχνολογία και η παρουσία των exoskeletons δίνει μια πνοή φρεσκάδας στην κλασική συνταγή των Call of Duty, δίνοντάς σας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε εντελώς διαφορετική στρατηγική τόσο στην κίνησή σας στους χάρτες, όσο και στο επιθετικό πλάνο που θα καταστρώσετε. Ο εξωσκελετός που φοράει ο χαρακτήρας σας, σας κάνει πιο γρήγορους και πιο δυνατούς και σας επιτρέπει να σχεδιάσετε με περισσότερη τακτική τις επόμενες κινήσεις σας στο πεδίο της μάχης.

Τα exoskeletons διαθέτουν διάφορα movement skills που θα σας βοηθήσουν στα παραπάνω. Το Boost Jump σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε μεγαλύτερα άλματα και προσθέτει στο core gameplay και τον κάθετο άξονα. Το Boost Dodge από την άλλη, σας δίνει περισσότερη ευελιξία στις μανούβρες σας, για να αποφύγετε τα πυρά των αντιπάλων. To Boost Slide βελτιώνει την ευκινησία σας, ενώ το Boost Dash σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις ενόσω βρίσκεστε στον αέρα. Τέλος, το Boost Slam είναι μια… αέρος-εδάφους melee επίθεση που σας δίνει την ευκαιρία να επιτεθείτε από ψηλά στους ανυποψίαστους… πελάτες σας. Η χρησιμοποίηση όλων των παραπάνω, αλλάζει άρδην τον τρόπο που παίζετε και η σωστή εκμετάλλευσή τους  θα σας δώσει το πλεονέκτημα ενάντια σε λιγότερο έμπειρους παίκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορείτε να εξοπλίσετε τα exoskeletons και με διάφορα abilities, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείτε με σύνεση, καθώς καταναλώνουν ενέργεια από την… επαναφορτιζόμενη μπαταρία των εξωσκελετών. Μερικά παραδείγματα από abilities είναι το Hover, που σας επιτρέπει να αιωρείστε για περιορισμένο χρόνο, το Cloak με το οποίο γίνεστε αόρατοι και το Shield που μπορεί να σας προστατέψει από τα πυρά των αντιπάλων. Τα νέα perks μπορούν να βελτιώσουν με διάφορους τρόπους το exoskeleton σας, όπως για παράδειγμα το Overcharge, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα abilities για περισσότερη ώρα.

Το customization έχει δεχθεί επίσης βελτιώσεις μέσω του Create a Class και βασίζεται πάνω στο Pick 13 των loadouts σας, για καθένα από τα οποία σας δίνονται 13 πόντοι για να επιλέξετε τα όπλα σας και τα attachments τους, τα perks σας και τα exos abilities. Για πρώτη φορά στη σειρά, θα μπορείτε να επιλέξετε επίσης και τα Scorestreaks, τα οποία μάλιστα θα μπορείτε να τα παραγοντοποιήσετε, προσθέτοντάς τους νέες λειτουργίες. Το customization περιλαμβάνει και την εξωτερική εμφάνιση του χαρακτήρα σας, για την οποία θα έχετε πρόσβαση σε δεκάδες διαφορετικά αντικείμενα ώστε να φτιάξετε τον character σας όπως τον φαντάζεστε.

Ο σχεδιασμός των maps έχει επηρεαστεί από την παρουσία των exoskeletons, κάτι που αλλάζει και το ίδιο το gameplay μιας και ο κάθετος άξονας παίζει μεγαλύτερο ρόλο πλέον σε σχέση με τα προηγούμενα Call of Duty games. Επίσης, διαθέτουν διάφορα σημεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας, όπως για παράδειγμα την ανατίναξη δοχείων με χημικά αέρια όταν βρίσκονται κοντά τους εχθροί. Ένα από τα νέα modes που παρουσιάζονται στο βίντεο είναι το Uplink, όπου δύο ομάδες μάχονται για τον έλεγχο ενός satellite drone σε σχήμα… μπάλας, το οποίο θα πρέπει να πετάξετε στα uplink spots των αντιπάλων.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του Call of Duty: Advanced Warfare από την Gamescom 2014, δείτε τις συλλεκτικές του εκδόσεις, καθώς και τις πληροφορίες για το σενάριο και το gameplay. Συζητήστε όλα τα νέα του παιχνιδιού στο αντίστοιχο forum topic.

Το Call of Duty: Advanced Warfare θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου για PC, PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης