Το EGaming που διεξήσθη στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, έδωσε ένα σαφές μήνυμα ότι τα video games αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και οφείλουν να δίνουν το παρόν σε κάθε μεγάλο event.

Φέτος για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το περίπτερο 17, το οποίο προσέφερε 3.000 τ.μ. χώρου όπου φιλοξενήθηκαν δεκάδες περίπτερα με διάφορες δραστηριότητες. Διοργανωτής του EGaming ήταν το CowBoyTV και ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας συμπεριλήφθηκε φέτος και το GameWorld. Στο EGaming βρεθήκαμε από την πρώτη κιόλας ημέρα, στήνοντας το περίπτερό μας και μοιράζοντας τα αρχικά μας δώρα, όπως σας είχαμε ενημερώσει άλλωστε στο σχετικό event που ανοίξαμε στο Facebook λίγες μέρες πριν την έναρξη του EGaming.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εκτείνεται σε πολυάριθμα οικοδομικά τετράγωνα και είναι μια έκθεση που διαρκεί πολλές εβδομάδες. Το EGaming είναι μόνο ένα κομμάτι της έκθεσης αυτής και διαρκεί τις 9 ημέρες που προαναφέραμε. Οι συντάκτες του GameWorld δεν μπορέσαμε να δούμε επαρκώς τους υπόλοιπους χώρους της έκθεσης, συνεπώς το αφιέρωμα που θα διαβάσετε έχει να κάνει μόνο με το EGaming, αφού άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος μας όπως τον γνωρίζετε εδώ και 8 χρόνια.

Τι περιελάμβανε το EGaming στη ΔΕΘ
Όσοι δεν μπορέσατε να έρθετε στη Θεσσαλονίκη, δείτε οπωσδήποτε το παραπάνω Best of video που ανέβηκε στο κανάλι του GameWorld στο YouTube. Αφού το δείτε θα είναι πιο εύκολο για εσάς να διαβάσετε στο παρακάτω κείμενο το πως ακριβώς ήταν ο χώρος του EGaming στη ΔΕΘ και τι happenings είχαμε κατά την διάρκειά του.

Κατά την είσοδό σας στην κεντρική πύλη του κτιρίου, ακριβώς μπροστά σας μπορούσατε να διακρίνετε cosplayers αλλά και χώρους όπου εκθέτες μπορούσαν να σας βάψουν και να σας ντύσουν ώστε να μοιάζετε με τον αγαπημένο σας ήρωα. Διεξήχθη διαγωνισμός cosplay την τελευταία ημέρα, στον οποίο κέρδισε μία κοπέλα που είχε ντυθεί Ahri από το League of Legends. Μεταξύ άλλων είδαμε Chun Li, Minion από το Despicable Me, τον δικό μας Pac-Man.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προχωρώντας λίγα βήματα προς τα μέσα μπορούσαμε να δούμε στα αριστερά τον χώρο όπου διεξάγονταν τα τουρνουά Magic the Gathering, καθώς και άφθονα ακόμη table-top games και δεξιά μία ράμπα με το σήμα της Red Bull, για επίδοξους skaters και…parkourίστες. Στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου ήταν αφιερωμένο στα περίπτερα της έκθεσης. Εκεί συναντήσαμε το CowboyTV (διοργανωτής), το Animecast.gr, διάφορα online shops με anime είδη, το περίπτερο του GameWorld, την Flipped Horizons καθώς και το περίπτερο της Red Bull όπου μπορούσατε να παίξετε F1 2012 με δύο αγωνιστικά μονοθέσια της εταιρείας. Στο μέσο του κτιρίου συναντήσαμε τις Dell και Samsung, ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος ήταν αφιερωμένος στο League of Legends και σε κονσόλες PS3 και Xbox 360, όπου μπορούσαμε να παίξουμε πολλά competitive games, όπως τα FIFA 13, PES 2014 (demo), Injustice, Tekken: Tag Tournament 2, Super Street Fighter IV, Street Fighter X Tekken, Diablo 3 και πολλά ακόμη.

Στο βάθος υπήρχε το stage όπου το CowboyTV είχε τα live events του. Το GameWorld συμμετείχε σε αυτά με τέσσερις παρουσιάσεις. Πιο συγκεκριμένα, μιλήσαμε για το Game Maniacs, το Total War: Rome 2 και για τα νέα mouse της Razer. Δείτε αναλυτικά τα παρακάτω βίντεο:

{youtube}dBBr9OOqKio|500|300{/youtube}

Κατά την είσοδό σας στην κεντρική πύλη του κτιρίου, ακριβώς μπροστά σας μπορούσατε να διακρίνετε cosplayers αλλά και χώρους όπου οι τοπικοί εκθέτες, ειδικοί στο μακιγιάζ, σας έβαφαν και σας έντυναν ώστε να μοιάζετε με τον αγαπημένο σας ήρωα. Αξίζει να σημειωθεί ότι διεξήχθη διαγωνισμός cosplay την τελευταία ημέρα, στον οποίο κέρδισε μία κοπέλα που είχε ντυθεί Ahri από το League of Legends. Μεταξύ άλλων είδαμε Chun Li, Minion από το Despicable Me, τον δικό μας Pac-Man.

Συνολικά το EGaming χάρισε δώρα αξίας 22.000 ευρώ. Από τα τουρνουά που διεξήχθησαν, ξεχώρισαν φυσικά αυτά του League of Legends (1v1, 2v2, 3v3 και 5v5). Στο μεγάλο τουρνουά 5v5 οι προκριματικοί είχαν ήδη διεξαχθεί και οι δύο νικήτριες ομάδες διαγωνίστηκαν στον τελικό της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου μπροστά σε περίπου 1.000 θεατές.

Το περίπτερο του GameWorld
Στο EGaming το περίπτερο του GameWorld άνοιξε από την πρώτη ημέρα και σε αυτό χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Community από την Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στους Φίλιππο Δαουκόπουλο (aliengoa)Γιάννη Χριστόπουλο (Foudu) και Μίνωα-Αθανάσιο Καρυωτάκη (Minos94) που βρισκόντουσαν εκεί κάθε μέρα μέχρι να μπορέσουμε οι συντάκτες του GameWorld να προσέλθουμε στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο τριήμερο όταν και ανεβήκαμε στην συμπρωτεύουσα μαζί με Παντελή και Χριστιάνα, το παρόν έδωσε και ο Νικόλας Μαρκόγλου, ο οποίος παρότι Θεσσαλονικιός έχει πλέον έδρα εκτός συνόρων κι έτσι με αφορμή την ΔΕΘ είχαμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά.

Το GW στο περίπτερό του είχε τα νέα mouse της Razer και χώρο όπου μπορούσατε να φωτογραφηθείτε μαζί μας. Οι διαγωνισμοί που έλαβαν χώρα ήταν οι εξής:
– 1vs1: Παίζετε ένα παιχνίδι με συντάκτη του GameWorld. Αν τον κερδίζετε αποκτάτε το δώρο της επιλογής σας από τα games που είχαμε ανακοινώσει (συνολικά πάνω από 100 δώρα).
– Razer Dragon Age 2 Messenger Bag: Δώσαμε δύο Dragon Age 2 Messenger bags προσφορά της Razer! Την μία το Σάββατο 14/5 με κλήρωση και την άλλη την Κυριακή 15/5 με ένα τουρνουά League of Legends 1vs1 στο οποίο συμμετείχατε 32 άτομα. Διοργανωτής του τουρνουά ήταν ο Παντελής Δασκαλέλος.

– Total War: Challenge: Σε ένα PC που έπαιζε Total War: Rome 2, ο Παντελής Δασκαλέλος σας έβαζε να ολοκληρώσετε μια αποστολή στο Total War: Rome 2. Όσοι τα καταφέρατε φύγατε με δώρο mousepad ή συλλεκτική μπλούζα Total War: Rome 2 SPQR, παρόμοια με εκείνες που κληρώσαμε στο Unboxing της Collector’s Edition!
– Επιπλέον κληρώσεις έγιναν στο stage κατά τις παρουσιάσεις μας. 

Ντεμπούτο στη Θεσσαλονίκη
Παρότι οι συντάκτες του GameWorld έχουμε επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη στο παρελθόν, το EGaming και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη φορά που εμφανιστήκαμε επίσημα σε event εκτός Αττικής. Ήταν κάτι που μας το είχατε ζητήσει στο παρελθόν. Η ανταπόκρισή σας ήταν απίστευτη κάτι που μπορείτε να διακρίνετε άλλωστε από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, καθώς το περίπτερο του GameWorld είχε την τεράστια προσέλευση κατά την διάρκεια του τριημέρου, σε σημείο που να μην υπάρχει χώρος για να σταθεί κάποιος και να γίνεται ουρά έξω από αυτό!

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία σας. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα ξανασυναντηθούμε στο μέλλον, τόσο στα events του GameWorld, όσο και στις επόμενες εκθέσεις. Όσο για την Αθήνα, ετοιμαστείτε για το καθιερωμένο μας event με την έναρξη της νέας σεζόν, το οποίο θα έρθει πολύ σύντομα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης