Το Survival Horror της Capcom Dead Rising 3 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην press conference της Microsoft στην E3 2013 και φάνηκε ότι η σειρά επιστρέφει στις ρίζες της πιο ανανεωμένη και με αρκετές βελτιώσεις.

Στους προηγούμενους τίτλους Dead Rising ήσασταν υποχρεωμένοι να προχωράτε και να κινείστε μέσα σε κάποια όρια, τα οποία ήταν προγεγραμμένα. Δεν είχατε την δυνατότητα να ξεφύγετε και να εξερευνήσετε το περιβάλλον όπως επιθυμούσατε. Στο νέο sequel όμως δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς η εταιρεία ανάπτυξης Capcom Vancouver θέλει να προσθέσει όσο τον δυνατόν περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

dead rising 3 gameplay

Ο επικεφαλής παραγωγής της Capcom Vancouver, Josh Bridge, σε συνέντευξή του έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο προσέγγισης της ελευθερίας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε “Θα μπορείτε να βιώσετε το παιχνίδι όπως θέλετε, χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι προηγούμενες προσθήκες σας περιόριζαν αρκετά και ήσασταν υποχρεωμένοι να κινηθείτε μέσα σε κάποιο τοπικό και χρονικό περιθώριο. Πλέον όμως αυτό δεν ισχύει. Ξεκλειδώσαμε τον κόσμο για εσάς, με σκοπό να κάνετε ότι επιθυμείτε. Θα μπορείτε να αντιδράσετε με περισσότερα αντικείμενα και θα έχετε πολλές περιοχές να εξερευνήσετε. Όλα αυτά στο σύνολό τους θα σας δώσουν έναν πιο πλούσιο κόσμο για να απολαύσετε”.

Αλληλεπίδραση με το tablet σας
Στο τρέιλερ του Dead Rising 3 στην E3, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, η Capcom μας έδειξε πως θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με το SmartGlass σας. Συγκεκριμένα θα έχετε η δυνατότητα να καλείτε airstrikes αλλά και να δέχεστε τηλεφωνήματα και μηνύματα από χαρακτήρες μέσα στο παιχνίδι. Ο Josh Bridge τόνισε ότι η Capcom δημιούργησε στο Dead Rising 3 ένα σύστημα το οποίο ουσιαστικά αλληλεπιδρά και αφηγείται μια ιστορία με έναν δικό του τρόπο. Είναι σαν το ίδιο το παιχνίδι να βγαίνει από την οθόνη σας και ουσιαστικά να μπορείτε να το κρατήσετε στα χέρια σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bridge συνέχισε λέγοντας “Θα δέχεστε κλήσεις και μηνύματα από χαρακτήρες, τα οποία θα σας βοηθούν να προχωρήσετε παρακάτω, κάτι που είναι αρκετά διασκεδαστικό και εντυπωσιακό. Βάλαμε αυτή την προσθήκη γιατί θεωρήσαμε ότι θα είναι ενδιαφέρον να έχετε σαν βοήθεια το ίδιο το κινητό σας. Δώσαμε έτσι στο Dead Rising 3 την δική του προσωπικότητα.”

Το Dead Rising 3 θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2013, αποκλειστικά για το Xbox One.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης