Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Blizzard, στα πλαίσια της Gamescom, ανακοίνωσε το πρώτο expansion του Diablo III, το οποίο έρχεται να προσφέρει σημαντικές προσθήκες για την επιμήκυνση της διάρκειας του δημοφιλούς action RPG. Στο επονομαζόμενο Reaper of Souls θα γίνει διαθέσιμη η class του Crusader, ενός τύπου χαρακτήρα που θα ειδικεύεται στις melee μάχες. Όπως είναι φυσικό θα προστεθεί ένα καινούριο Act, το οποίο θα σας φέρνει αντιμέτωπους με τον Malthael, τον Άγγελο του Θανάτου (Angel of Death) στην πόλη της Westmarch.

Σύμφωνα με το σενάριο του Reaper of Souls ο Diablo παραμένει ηττημένος, αλλά ο Malthael θα βρει την ευκαιρία να αντλήσει τη δύναμή του. Ο εν λόγω άγγελος επιθυμεί να καταστρέψει όλους τους δαίμονες αλλά το πρόβλημα είναι ότι και οι άνθρωποι αποτελούν στόχο του. Η Westmarch, η πόλη όπου θα τον βρείτε, αποτελεί μία αστική περιοχή εμπνευσμένη από πόλεις του μεσαίωνα, με τον Christian Licthner, art director της Blizzard, να υπόσχεται πως το Reaper of Souls θα προσφέρει ένα ιδιαίτερα σκοτεινό κεφάλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το cinematic τρέιλερ του Diablo III: Reaper of Souls:

Σχετικά με την κλάση του Crusader έγινε γνωστό πως θα έχει ομοιότητες με τον Paladin του Diablo II. Η λιτή περιγραφή του Crusader από τον Kevin Martens, υπεύθηνος σχεδιασμού της Blizzard, κάνει λόγο για μία ανθρώπινη πολεμική μηχανή με Σπαρτιατικό ήθος. Μερικά από τα skills της εν λόγω κλάσης θα περιέχουν το shield bash (χτύπημα με ασπίδα), shield flare (ικανότητα που τυφλώνει τους αντιπάλους) καθώς και τα fist of the heavens και falling sword, δύο δυνάμεις που πλήττουν τους αντιπάλους από τον ουρανό.

Σύμφωνα με τον Josh Mosqueira, υπεύθηνος παραγωγής της Blizzard, τα διάφορα παράπονα των fans του Diablo III έχουν εισακουστεί και για αυτό το λόγο η συχνότητα των αντικειμένων που πέφτουν από τους εχθρούς θα μειωθεί αλλά από την άλλη μεριά τα αντικείμενα που θα βρίσκετε θα έχουν μεγαλύτερη αξία. Επιπλέον, το λεγόμενο Smart Drops σύστημα που εισάγεται σημαίνει πως το loot που θα βρίσκετε θα είναι ανάλογο με τον τρόπο που εξελίσσετε τον χαρακτήρα σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που θα προσφέρει το Reaper of Souls, έγινε γνωστό πως θα ανεβάσει το level cap στο 70 ενώ θα προσφέρει υλικό ικανό να διατηρήσει το ενδιαφέρον σας μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας. Η προσθήκη του Loot Run θα σας μεταφέρει σε random δημιουργημένα dungeons, τα οποία θα έχουν διάρκεια περίπου 15-20 λεπτά ενώ επιπλέον θα αφαιρέσει το level cap από τα Paragon levels.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Diablo III: Reaper of Souls δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή αλλά έγινε σαφές πως θα κυκλοφορήσει για PC, PS3, Xbox 360 και PS4. Διαβάστε το review του Diablo III στο GameWorld.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης