[Αρχική δημοσίευση: 6/10/13] Πρόσφατα μάθαμε πως το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει επισήμως στην Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου ενώ πλέον ο Shuhei Yoshida, πρόεδρος της Sony Worldwide Studios, έδωσε μέσω του Twitter την ευχάριστη πληροφορία πως το DualShock 4, το καινούριο χειριστήριο που θα λανσαριστεί μαζί με το PS4, θα είναι συμβατό με τα PC που χρησιμοποιούν Windows.

Η είδηση αυτή προέρχεται από την λακωνική απάντηση του Yoshida σε ερώτηση που του έγινε στο Twitter σχετικά με τη συμβατότητα του χειριστηρίου με τα Windows όπου και απάντησε πως ”οι αναλογικοί μοχλοί και τα κουμπιά θα λειτουργούν κανονικά” ενώ επίσης είπε πως θα αναγνωρίζονται οι ”βασικές του λειτουργίες” κάτι που πιθανών να σημαίνει πως οι περισσότερο εξειδικευμένες λειτουργίες, όπως η οθόνη αφής, δε θα υποστηρίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του DualShock 4 στο GameWorld και παρακολουθήστε τις δηλώσεις διαφόρων developers σχετικά με το νέο χειριστήριο της Sony.

[UPDATE: 22/10/13] Ο YouTuber Udetto που δουλεύει για το Computer Spiele, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο παρουσίασε σε αποκλειστικότητα το DualShock 4 να συνεργάζεται με τα games του PlayStation 3.

Η σύνδεση γίνεται κανονικά με USB καλώδιο. Αν το αφαιρέσετε όμως και δουλέψετε το χειριστήριο ασύρματα τότε το pad του DualShock 4 δεν θα δουλεύει σωστά. Αντίστοιχα, η λειτουργία του pad στα PC αποτελεί ερώτημα, αν και θα είναι στο χέρι της Microsoft (ή μήπως της Sony;) να λανσάρει drivers μέσω Internet ώστε να υπάρξει υποστήριξη και σε αυτό το σημείο του χειριστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντάκτης: markodisrm@hotmail.com (Νικόλας Μαρκόγλου)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης