[Αρχική δημοσίευση: 10/10/13] Όπως αποκάλυψε το Kotaku το Final Fantasy VI θα διατεθεί πολύ σύντομα στις iOS και Android συσκευές. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και -επίσημα- από την Square Enix πριν από μερικές ώρες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Takashi Tokita, του υπεύθυνου παραγωγής του Final Fantasy VI, η νέα έκδοση του τίτλου δεν θα είναι ένα απλό port, καθώς θα υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις. Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των Final Fantasy της 16-bit εποχής ήταν το grinding, οι developers έχουν προσαρμόσει το σύστημα μάχης ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο στην παραπάνω επίπονη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, τα γραφικά θα διατηρούν την 2D αισθητική τους, παρόλα αυτά η ανάλυση των sprites θα είναι αρκετά μεγαλύτερη, όπως συνέβη και στο αντίστοιχο remake του Final Fantasy V για τα smartphones. Να σημειωθεί ότι πολύ σύντομα η Square Enix θα μεταφέρει στα iOS και το Final Fantasy IV: The After Years που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια στο PSP.

O Tokita δεν δίστασε να αναφερθεί και στο Final Fantasy VII, το οποίο για την ώρα είναι δύσκολο να μεταφερθεί στα smartphones λόγω διαφόρων τεχνολογικών θεμάτων. Συγκεκριμένα ο Ιάπωνας developer ανέφερε τα εξής: “Από τεχνολογικής πλευράς η μεταφορά του Final Fantasy VII στα smartphones, αλλά και γενικά οποιουδήποτε τίτλου της PlayStation εποχής, είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς απαιτείται περισσότερη μνήμη και μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ.”

Να θυμίσουμε ότι το Final Fantasy VI κυκλοφόρησε το 1994 σε Ιαπωνία και Αμερική για το Super NES και στην πορεία έγινε port στο PlayStation και το Game Boy Advance.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[UPDATE 15/1/14] H Square Enix Europe ανακοίνωσε χθες μέσω Twitter την κυκλοφορία του Final Fantasy VI για Android συσκευές. Παρόλα αυτά στην ίδια δημοσίευση ανακοινώθηκε ότι η έκδοση του δημοφιλούς JRPG για iOS θα καθυστερήσει. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι θα υπάρξει καθυστέρηση σε αμφότερες τις εκδόσεις στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, δείτε το τρέιλερ που έδωσε στην δημοσιότητα η Square Enix στα πλαίσια του Jump Fiest event που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία στα μέσα του προηγούμενου μήνα.

Διαβάστε το review του Final Fantasy VI από το GameWorld.

Συντάκτης: padelis@gameworld.gr (Παντελής Δασκαλέλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης