[Αρχική δημοσίευση: 8/5/13] Μετά το Dead Island, η εταιρεία ανάπτυξης Techland ετοιμάζει μια δεύτερη σειρά που θα φέρει την ονομασία Hellraid.

Πρόκειται για ένα RPG το οποίο θα δίνει την αίσθηση ότι έχει φτιαχτεί “Από developers 30-40 ετών που έζησαν τις εποχές του πρώτου Quake, των Diablo 2 ή του Hexen 2 και ότι τα βιώματα αυτά τους έχουν μείνει μέχρι σήμερα” δηλώνει ο Marcin Kruczkiewicz, παραγωγός του παιχνιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αρχή ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ:

Το Hellraid θα σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις classes και συγκεκριμένα Warrior, Mage, Paladin και Rogue. Θα είναι open world (όπως το Dead Island) και το σύστημα μάχης μοιάζει αρκετά στο στυλ του Skyrim, καθώς θα περιλαμβάνει μια σειρά από spells φωτιάς, τηλεκίνησης και ηλεκτρισμού, καθώς επίσης και buffs για εσάς και τους συμμάχους σας. Επίσης, όσο αποκτάτε xp θα ξεκλειδώνετε παρακλάδια στο skill tree σας.

Η μηχανή του παιχνιδιού είναι η Chrome Engine 5 (η Chrome χρησιμοποιείται και στο Dead Island) και η πολωνική εταιρεία ανάπτυξης πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο αρνητικό στην όλη προσπάθεια είναι ότι δεν υπάρχει εκδότρια εταιρεία για να χρηματοδοτήσει το project. Η Techland χρηματοδοτεί η ίδια τον εαυτό της από τις πωλήσεις του Dead Island. Σε κάποια φάση όμως θα υπάρξουν επαφές με εταιρεία διανομής ώστε να έχουμε μια επίσημη συνεργασία. Στο Dead Island υπήρχε συνεργασία με την Deep Silver, η οποία δεν γνωρίζουμε αν θα επαναληφθεί. Μήπως η Techland επιδιώκει έναν ακόμη μεγαλύτερο publisher;

Το Hellraid θα κυκλοφορήσει για PC, PS3 και Xbox 360. Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld για να μάθετε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του. Προς το παρόν διαβάστε το review του Dead Island: Riptide.

[UPDATE 30/4/14] Ένα σχεδόν χρόνο μετά την ανακοίνωση του Hellraid και ενώ στο διάστημα αυτό δεν είχαν δοθεί στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες, η πολωνική εταιρεία αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της. Όπως θα δείτε όμως αυτή την φορά επικρατούν κάποια νέα δεδομένα για το επερχόμενο RPG.

Δείτε το νέο τρέιλερ που δόθηκε στην δημοσιότητα:

Σε πρώτη φάση οι εκδόσεις για PS3 και Xbox 360, καθώς το Hellraid θα διατεθεί για PC, PS4 και Xbox One. Μάλιστα τον προσεχή Σεπτέμβριο η PC έκδοση θα γίνει διαθέσιμη μέσω του Steam Early Access. Επίσης, όπως όλα δείχνουν τα τέσσερα classes που είχαν αρχικά ανακοινωθεί θα συμπτυχθούν σε ένα και οι παίκτες καλούνται να διαλέξουν ποια skills θα χρησιμοποιήσουν. Το πιο πιθανό είναι ότι θα επικρατήσει η λογική ενός skill tree με τέσσερις διακλαδώσεις. Παρόλα αυτά, το Hellraid θα υποστηρίζει co-op για 2-4 παίκτες τόσο στο story, όσο και στα υπόλοιπα modes.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον για την ανάπτυξη του τίτλου χρησιμοποιείται η Chrome Engine 6 και όχι η Chrome Engine 5 της σειράς Dead Island. Τα πρώτα δείγματα γραφής από τη νέα μηχανή γραφικών αναμένονται πολύ σύντομα, καθώς τους προσεχείς μήνες κυκλοφορεί το Dying Light.   

To Hellraid θα κυκλοφορήσει το 2015 για PC, PS4 και Xbox One.

Συντάκτης: manos@gameworld.gr (Μάνος Γρυπάρης)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης