Η Riot Games απαγορεύει στους LoL Streamers να δείχνουν άλλα games

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, 16:02
Η Riot Games απαγορεύει στους LoL Streamers να δείχνουν άλλα games

To OnGamers.com αποκάλυψε ότι η Riot Games, developer του League of Legends, απαγορεύει στους featured stramers να κάνουν streaming σε "ανταγωνιστικά" games.

Τα Dota 2, Hearthstone, World of Warcraft, StarCraft και World of Tanks βρίσκονται μέσα στη λίστα μεταξύ άλλων. Κοινώς, παιχνίδια που είναι MMO, MOBA και online free-to-play. Ο διευθυντής του τμήματος των eSports στη Riot Games, Whalen Rozelle, δήλωσε: "Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νόμιμο άθλημα με επαγγελματίες αθλητές και νόμιμα streams που θα αποφέρουν έσοδα αλλά χρειάζεται δουλειά πάνω στις δομές του να χτιστεί κάτι τέτοιο. Αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις απόψεις των επαγγελματιών παικτών μας. Παλιά οι pro gamers ανησυχούσαν μόνο για την μάρκα των προϊόντων που χρησιμοποιούσαν ώστε να είναι χαρούμενοι οι σπόνσορές τους. Παρόλα αυτά, οι gamers αυτοί είναι επαγγελματίες, έχοντας συμβόλαιο με ένα επαγγελματικό sports league. Όταν κάνουν streaming σε 50.000 χρήστες αντιπροσωπεύουν το άθλημα".

Ο Rozelle κατέληξε στο ότι "Όπως δεν θα δείτε παίκτη του NFL να διαφημίζει το Arena Football ή παίκτη που φοράει Nike να προωθεί την Reebok μπροστά σε κάμερες έτσι και οι επαγγελματίες παίκτες του LoL μπορούν να παίξουν ότι θέλουν αλλά στην κάμερα θα πρέπει να δείχνουν το League of Legends".

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Devatva είναι featured streamer της Riot Games ενώ η Χριστιάνα Θάνου ξεκίνησε πρόσφατα streaming League of Legends στο Twitch.tv έχοντας ήδη μεγάλη ανταπόκριση.

Αν παίζετε LoL τότε πείτε μας τις απόψεις σας στο γενικό League of Legends topic του forum και γράψτε το ID σας σε αυτό το topic.


Συντάκτης: manos@gameworld.gr (Μάνος Γρυπάρης)
Πηγή: GameWorld.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, 16:02