Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg η Sega απέκτησε σε δημοπρασία την Index Corporation, την μητρική εταιρεία δηλαδή της Ιαπωνικής εταιρείας Atlus. H τελευταία είναι γνωστή για τα δεκάδες JRPG που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν και κυρίως για το Megami Tensei franchise. Να θυμίσουμε επίσης ότι οι δύο πιο πρόσφατες δημιουργίες της Atlus είναι το Etrian Odyssey IV και το Dragon’s Crown, ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα κυκλοφορεί στην Αμερική το Etrian Odyssey Untold: The Millenium Girl.

H Sega με επίσημη ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την αγορά της Index Corporation έναντι 14 δισεκατομμυρίων γιεν (105 εκατομμύρια ευρώ περίπου). Για να είμαστε πιο ακριβείς οι δραστηριότητες της Atlus και των υπολοίπων εταιρειών που άνηκαν μέχρι σήμερα στο δυναμικό της Index θα συνεχιστούν μέσω της Sega Dream Corporation, ένα παράρτημα της Sega που ιδρύθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της Sega, η εταιρεία ευελπιστεί να αυξήσει τα έσοδά της στην αγορά των video games, τόσο στις κονσόλες όσο και στα smartphones, ύστερα από την απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων των σειρών της Atlus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Sega απέκτησε την Relic Entertainment, την δημιουργό του Company of Heroes 2 έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Με βάση τα παραπάνω είναι γεγονός ότι η Ιαπωνική εταιρεία επανακτά σε κάποιο βαθμό την χαμένη αίγλη της, καθώς πλέον μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους publishers της βιομηχανίας των video games. Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πτώχευση της Index Corporation και το παρασκήνιο γύρω από την όλη αγοραπωλησία κάντε κλικ εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης