Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου ανανεώνεται το λειτουργικό σύστημα των iPhone. Η νέα αναβάθμιση βρίσκεται εξ’ αρχής στα iPhone 6 και 6 Plus ενώ τα υπόλοιπα κινητά από το 4S και έπειτα θα την αποκτήσουν, αρχής γενομένης από σήμερα. Επίσης, τα tablet iPad 3,4 και όλα τα iPad mini θα λάβουν την ενημέρωση.

Τι νέο φέρνει η ενημέρωση
Το iOS 8 φέρει νέα πρωτότυπα χαρακτηριστικά που προηγούμενα δεν είχαν δει οι χρήστες των κινητών της Apple. Ένα από τα πρώτα νέα χαρακτηριστικά είναι η διαδραστικότητα των εφαρμογών. Δεν αναφερόμαστε σε multitasking παράθυρα αλλά στην real-time ενημέρωση των μηνυμάτων ή άλλων ειδοποιήσεων την ώρα που είστε σε μια άλλη εφαρμογή. Παλαιότερα έπρεπε να φύγει από την εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο χρήστης και να πάει να απαντήσει το μήνυμα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την διαδραστικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο βήμα έγινε στην μπάρα ειδοποιήσεων. Τα προηγούμενα μοντέλα δεν είχαν κανένας είδος εφαρμογών και widget στην μπάρα. Τα μόνα που υπήρχαν ήταν παγκόσμια νέα και εικονίδια γρήγορων ρυθμίσεων. Μιλώντας για γρήγορη επικοινωνία, στην παρουσίαση του iOS 8 υπήρχε και η επιλογή των γρήγορων μηνυμάτων. Μηνύματα που μπορείτε να μιλάτε για να στείλετε ένα μήνυμα και περιλαμβάνουν και βίντεο. Ποια όμως η λογική του να μιλάς όταν γράφεις αν δεν θες να πάρεις τηλέφωνο εξ’ αρχής.

Συνεχίζοντας, το super slow motion στην κάμερα είναι νέα εφαρμογή που προωθεί η εταιρεία από το Cupertino και έχει 240 fps “συχνότητα” slow motion κίνηση. Η Apple ήθελε (και καιρός ήταν) να βάλει μπρoς τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Το εγκατεστημένο σύστημα NFC στην πίσω μεριά των iPhone 6, 6 Plus θα φέρει εις πέρας αυτήν την διαδικασία. Αναφέροντας δίκτυα και επικοινωνία, το νέο iOS θα έχει την καλύτερη δυνατή επικοινωνία με το Μac OS. Τα μοντέλα θα γνωρίζουν πότε είναι κοντά με ένα Mac και η σύνδεση δεδομένων θα γίνεται αυτόματα.

ios-8-leak

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφαρμογές made by Apple
Η Siri θα βρίσκεται στην θέση της, όπως κάνει από καιρό τώρα. Πλέον με την νέα ανανέωση μπορεί να καταλάβει και Ελληνική ορθογραφία, γνώσεις για την Ελλάδα και πολλά άλλα α λα Ελληνικά. Ελπίζω μόνο να μην μάθει να τα παίρνει Ελληνικά. Τέλος, τα health προγράμματα δηλώνουν παρόν σε όλα τα μεγάλα μοντέλα των περσσότερων εταιρειών. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις νέες ιδέες για το επόμενο λειτουργικό. Το Apple Health Kit θα να συλλέγει δεδομένα για την κίνησή σας και θα τις παρουσιαζει σε εφαρμογή με παρόμοιο τίτλο. Δεν ξέρουμε αν θα είναι third party εφαρμογή ή προεγκατεστημένη.

Συμπερασματικά, το νέο iPhone έχει ήδη πουλήσει 4 εκατομμύρια κομμάτια κάτι που εξέπληξε ακόμη και την ίδια την Apple ζητώντας περισσότερη παραγωγή. Όσο για το νέο λειτουργικό, αυτό θα δείξει τις δυνατότητές και τα κολλήματα με την χρήση και ο χρόνος θα δείξει πόσο καλό ήταν. Όσες παρουσιάσεις και να γίνουν, όσες διαρροές και φήμες να υπάρξουν, ένα καλό ή κακό λειτουργικό παραμένει καλό ή κακό όσο marketing και να υπάρξει. Για τα νέα μοντέλα της Apple μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τα iPhone 5, 5S και 5C τα είχατε βρει εύκολα στην χρήση; Και ποια ειναι η γνώμη σας για τις κινήσεις της Apple; Πείτε μας την άποψή σας σε αυτό το forum topic.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης