Το Υπουργείο Πολιτισμού της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας “απαγόρευσε το Battlefield 4 της Electronic Arts διότι θεωρεί ότι με το περιεχόμενό του μπορεί να διακινδυνεύσει η εθνική ασφάλεια της χώρας”, σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Το Battlefield 4 αποτελεί ένα παράνομο video game το οποίο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Είναι μια επίθεση προς τον πολιτισμό μας. Μετά την απαγόρευση, απαιτούμε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό (downloads, patches, ειδήσεις κτλ.) να διαγραφεί» ανακοινώνει η κυβέρνηση της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι έχει απαγορευθεί οποιαδήποτε αναζήτηση σε κινέζικα websites για το Battlefield 4 και όποιος το επιχειρήσει θα λάβει σε μήνυμα ότι “σύμφωνα με την νομοθεσία και τους κανονισμούς της δεν εμφανίζονται αποτελέσματα αναζήτησης για το Battlefield 4” (ο όρος “BF4” δεν έχει απαγορευθεί ακόμα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή της χώρας ξεκίνησε με την διάθεση του Battlefield 4: China Rising DLC που κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου και πρόσθεσε τέσσερα καινούρια maps,  η δράση των οποίων λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Κίνας. Τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης επέκριναν το παιχνίδι. Ένα δημοσίευμα το χαρακτηρίζει ως «δυσφήμιση της χώρας στα μάτια των άλλων χωρών» ενώ σε ένα άλλο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «Ακόμα και το campaign mode μπορεί να αποτελούσε μια πηγή επιδείνωσης, μιας και η ιστορία επικεντρώνεται στον Admiral Chang και την πεποίθησή του να ανατρέψει την κινεζική κυβέρνηση, να κερδίσει την υποστήριξη των Ρώσων και να αρχίσει πόλεμο με την Αμερική!»

Διαβάστε το review του Battlefield 4 για PC, PS3 και Xbox 360, καθώς και το αντίστοιχο review για την έκδοση του PlayStation 4.

Συντάκτης: hasma8@otenet.gr (Σωτήρης Στάικος)
Πηγή: GameWorld.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης