[Αρχική δημοσίευση: 1/9/2012] Η Square Enix στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 25ων γενεθλίων της δημοφιλούς JRPG σειράς ανακοίνωσε έναν νέο τίτλο, στον οποίο θα πρωταγωνιστεί η Lightning. H καινούργια αυτή δημιουργία, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο σε PS3 και Xbox 360 και θα ονομάζεται Lightning Returns: Final Fantasy XIII.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας, θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο gameplay, αφού θα εισαχθεί ένας νέος μηχανισμός με την ονομασία “Button Response”, ο οποίος ακόμα δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς θα λειτουργεί. Η Lightning θα μπορεί να κρεμιέται σε περβάζια και να κρύβεται πίσω από διάφορα αντικείμενα, ενώ θα μπορεί να μετακινείται μέσα στο battlefield και να μπλοκάρει τις επιθέσεις των εχθρών της. Το σύστημα μάχης θα βασίζεται στο αντίστοιχο των δύο προκατόχων του, αλλά παράλληλα θα υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις ώστε να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο του χαρακτήρα σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

lightning returns final fantasy art revealed

Το σενάριο θα εκτυλίσσεται σ’ έναν καινούργιο κόσμο που θα ονομάζεται Novus Partus και τα γεγονότα του θα διαδραματίζονται εκατοντάδες χρόνια μετά από τα αντίστοιχα του Final Fantasy XIII-2. Όσον αφορά το art direction, σύμφωνα με την Square Enix θα επικρατεί ένας συνδυασμός gothic, mechanical και fantasy αισθητικής. Το Lightning Returns θα εξιστορεί την ιστορία των τελευταίων δεκατριών ημερών του κόσμου. 

Με βάση τα όσα αναφέραμε στην αρχή του κειμένου, δημιουργείται η εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα καθαρόαιμο Action RPG, στα πρότυπα του Crisis Core: Final Fantasy VII. Καθ’ όλη την διάρκεια της περιπέτειας θα ελέγχετε την Lightning, την οποία θα μπορείτε να εξοπλίσετε με μια μεγάλη γκάμα από όπλα, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και αρκετές διαφορετικές εμφανίσεις (costumes). Ένας ακόμα σημαντικός gameplay μηχανισμός είναι ότι θα έχετε συγκεκριμένο χρόνο στη διάθεσή σας για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι, όπως ακριβώς στο The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Μέσω κάποιων ειδικών ενεργειών θα μπορείτε να επεκτείνετε αυτό το χρόνο, ενώ αντίθετα αν πεθάνετε σ’ ένα boss fight ναι μεν μπορείτε να κάνετε retry, αλλά η διαδικασία αυτή θα καταναλώνει ένα μέρος του διαθέσιμου χρόνου σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

lightning returns final fantasy landscape

Η Square Enix “άνοιξε” πριν από λίγες ώρες την επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού, όπου αναφέρεται μάλιστα ότι θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες στις 4 Σεπτεμβρίου. Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld, καθώς θα σας έχουμε άμεση ενημέρωση για όλα τα τελευταία νέα από το τρίτο μέρος της σειράς Final Fantasy XIII.

Σίγουρα οι ειδήσεις από το στρατόπεδο της Square Enix είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνες για τους φίλους της σειράς, εντούτοις επικρατεί ένας προβληματισμός καθώς η ιαπωνική εταιρία έχει αφήσει πολλά “ανοιχτά μέτωπα”. Μέσα στο 2013 αναμένουμε την κυκλοφορία του Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, στο οποίο η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικό χρόνο ώστε να επανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των οπαδών της ύστερα από την απογοητευτική κυκλοφορία στα PC. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το Final Fantasy Versus XIII. Μάλιστα στα τέλη Ιουλίου, ο Yoichi Wada, πρόεδρος της Square Enix, έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες σχετικά με την ακύρωση του εν λόγω εγχειρήματος, τονίζοντας πως η ανάπτυξή του προχωρά κανονικά.

[UPDATE 20/12/2012] Το Lightning Returns: Final Fantasy XIII αποτελεί το τρίτο κεφάλαιο της τριλογίας Final Fantasy XIII και τα γεγονότα του εκτυλίσσονται μετά από τα αντίστοιχα του Final Fantasy XIII-2. Ο μοναδικός playable χαρακτήρας είναι η Lightning, ενώ για την ώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι θα επιστρέψει ο Hope Estheim, o οποίος θα καθοδηγεί τα βήματά σας κατά την διάρκεια της νέας αυτής περιπέτειας. Όσον αφορά το gameplay -όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό τρέιλερ- το Lightning Returns θυμίζει αρκετά το πρόσφατο Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance.

To σύστημα μάχης έχει επίσης κάποιες ομοιότητες με το αντίστοιχο της σειράς Kingdom Hearts, καθώς μπορείτε να αντιστοιχήσετε διάφορες abilities στα κουμπιά του gamepad. Στις αρχές του μήνα ο Motoru Toriyama, σεναριογράφος του παιχνιδιού, δήλωσε ότι το Lightning Returns δεν θα έχει γραμμική ροή και για να δείτε όλο το περιεχόμενό του θα χρειαστεί να επιχειρήσετε και δεύτερο playthrough. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η επερχόμενη δημιουργία της Square Enix αναμένεται να ικανοποιήσει τόσο τους πολυάριθμους φίλους της σειράς Final Fantasy, όσο και γενικότερα τους οπαδούς των Action RPG.

[UPDATE 22/12/2012] Προστέθηκαν 16 νέα screenshots. ‘Οπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω τουλάχιστον από πλευράς γραφικών το Lightning Returns καταφέρνει να εντυπωσιάσει.

[UPDATE 20/3/2013] Προστέθηκαν 8 ακόμη καινούργια screenshots που προέρχοναι από την τοποθεσία Dead Dunes.

To Lightning Returns: Final Fantasy XIII θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 για PS3 και Xbox 360.

[UPDATE 2/6/2013] Το τελευταίο κεφάλαιο της τριλογίας Final Fantasy XIII θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Φεβρουάριο, θα υπάρξει δηλαδή μια σημαντική καθυστέρηση στην διάθεσή του, καθώς αρχικά αναμένονταν αυτό το Φθινόπωρο. Στη Ιαπωνία πάντως είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Η Square Enix έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο gameplay τρέιλερ, στο οποίο μάλιστα βλέπουμε για λίγα δευτερόλεπτα και τον Snow, έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Final Fantasy XIII.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

To Lightning Returns: Final Fantasy XIII θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου 2014 για PS3 και Xbox 360.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης