Η Nintendo προειδοποίησε του επενδυτές της ότι περιμένει μία μείωση των κερδών της τάξεως των 247 εκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου του 2014.

Οι τεράστιες αυτές απώλειες είναι αποτέλεσμα των πολύ χαμηλότερων πωλήσεων από το αναμενόμενο των 3DS και Wii U, σύμφωνα με την Nintendo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που ήταν φανερό από όλους το γεγονός πως το Wii U δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει τις 9 εκατομμύρια πωλήσεις, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη, η Nintendo επέμενε πως ο στόχος θα μπορούσε να επιτευχθεί. Ωστόσο, πλέον η εταιρεία παραδέχεται ότι υπερέβαλλε και αναγνώρισε το λάθος της, μειώνοντας δραματικά τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του Wii U από τις 9 εκατομμύρια κονσόλες στις 2,8 εκατομμύρια.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το 3DS, του οποίου οι προβλεπόμενες πωλήσεις έπεσαν από τα 18 εκατομμύρια κομμάτια στα 13,5 εκατομμύρια.

Ίσως η Nintendo παρασύρθηκε από την άνοδο των πωλήσεων στην Αμερική που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο, αλλά η αισιοδοξία της ήταν υπερβολική, όπως έδειξαν άλλωστε και οι χαμηλές πωλήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντάκτης: grigoris@gameworld.gr (Γρηγόρης Βούλγαρης)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης