Ο E.T. του Atari 2600 βρέθηκε σε ανασκαφή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 18:15
Ο E.T. του Atari 2600 βρέθηκε σε ανασκαφή

Το E.T είναι ένα video game που είχε κυκλοφορήσει για Atari 2600 το 1982. Οι developers είχαν εντολή να το δημιουργήσουν πολύ πιο γρήγορα από ότι πρέπει έτσι ώστε η κυκλοφορία του να συμπέσει με εκείνη του διάσημου έργου του Steven Spielberg.

Το E.T game λοιπόν ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις πέντε εβδομάδες κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούνταν πρακτικά αδύνατο. Το αποτέλεσμα ήταν το παιχνίδι να μην πουλήσει καθόλου και να κατηγορηθεί την χρονιά εκείνη ως το χειρότερο όλων των εποχών.

Ο manager της Atari εκείνη την εποχή, James Heller, έψαξε ποιος θα ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεφορτωθεί τα 728,000 αντίγραφα του παιχνιδιού που είχαν μείνει. Οι φήμες της τότε εποχής έλεγαν ότι η Atari έθαψε τα games. Αυτή ήταν και η πραγματικότητα, 14 φορτηγά γεμάτα ξεφόρτωσαν τα E.T games σε μια χωματερή στο Μεξικό και συγκεκριμένα στο Alamogordo. Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ από την Xbox Entertainment Studios.

Για να μάθετε περισσότερα για το Atari 2600 δείτε το σχετικό επεισόδιο του Retro Gamers από το κανάλι μας στο YouTube κι ετοιμαστείτε για περισσότερα βίντεο.


Συντάκτης: christiana@gameworld.gr (Χριστιάνα Θάνου)
Πηγή: GameWorld.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 18:15