Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Neowin, η Microsoft ετοιμάζει μια υπηρεσία game streaming, η οποία θα σας επιτρέπει να παίξετε τα games του Xbox 360 μέσω του browser σας, χωρίς να έχετε στην κατοχή σας την κονσόλα.

Είναι ήδη γνωστό από την E3 2013 ότι η Microsoft θέλει να εκμεταλλευτεί την δύναμη του cloud όσο περισσότερο γίνεται για να προσφέρει “ανώτερες εμπειρίες στα games του Xbox One”, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας. Ένα από τα games που εκμεταλλεύονται τους Azure servers της είναι το Titanfall και όπως φαίνεται, η Microsoft θέλει να πάει το cloud gaming ένα βήμα παραπέρα, δοκιμάζοντας την δική της cloud gaming υπηρεσία που θα ακολουθεί τα χνάρια του OnLive, αλλά θα περιλαμβάνει όλη την βιβλιοθήκη των τίτλων του Xbox 360 και ίσως του πρώτου Xbox. Οι πηγές του Neowin κάνουν λόγο και για υποστήριξη του Dashboard, αλλά και κάποιων games του Xbox One!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η cloud gaming υπηρεσία της Microsoft ήταν σε θέση να τρέξει τα games του Xbox 360 στα 60fps, αν και μένει να δούμε ποια θα είναι η απόδοση του φημολογούμενου project όταν θα χρησιμοποιείται από χιλιάδες χρήστες ταυτόχρονα. Πέρυσι, η Microsoft παρουσίασε ένα κομμάτι της τεχνολογίας στους υπαλλήλους της σε ένα κλειστό meeting στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, όπου ένα demo του Halo 4 έτρεχε μέσω των Azure servers σε διάφορες συσκευές. Ένας εκ των παρευρισκόμενων δήλωσε ότι το latency δε ξεπερνούσε τα 45ms.

Τον προηγούμενο μήνα η αμερικάνικη εταιρεία έκανε δοκιμές μέσω ενός project που ονόμασε Outatime (πρώην DeLorean project), το οποίο της επιτρέπει να κάνει streaming των games στις οθόνες σας με μηδαμινό latency. Αυτό το καταφέρνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν στο Microsoft Research, μέσω μιας τεχνικής η οποία (μεταξύ άλλων) “προβλέπει” τα επόμενα frames και τα ετοιμάζει εγκαίρως ώστε να γίνουν stream στη συσκευή σας σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρόνο. Τα games πάνω στα οποία έγιναν οι δοκιμές είναι το Doom 3 και το Fable 3. Ουσιαστικά, το Outatime αυτή την στιγμή είναι σε θέση να προσφέρει gameplay μέσω streaming χωρίς lag, ακόμα και όταν το latency φτάνει τα 250ms.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ νωρίς να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να παίξουν τα games της νεότερης κονσόλας της Microsoft χωρίς καν να την αγοράσουν, αλλά κανείς δε ξέρει πότε θα γίνει διαθέσιμη στην αγορά αυτή η υπηρεσία και ποια θα είναι η ολοκληρωμένη της μορφή. Αν η cloud gaming υπηρεσία της Microsoft διατεθεί στην αγορά, αυτό θα σημαίνει αυτόματα ότι θα μπορείτε επίσης να παίξετε όλα τα games του Xbox 360 και του πρώτου Xbox μέσω του Xbox One, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο backwards compatibility περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα τωρινά δεδομένα βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στις cloud-based υπηρεσίες και μένει να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον τους και τι θα μπορούν να μας προσφέρουν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης για την παρουσίαση της δύναμης του cloud από την Microsoft και όλες τις ειδήσεις των Xbox One και Xbox 360. Συζητήστε για τις κονσόλες της Microsoft στο Xbox forum του GameWorld.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης