Η Sony έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται ένα μικρό κομμάτι του user interface του PS4, ενώ γίνεται σαφές ότι θα υπάρχουν έντονα social στοιχεία στο λειτουργικό της κονσόλας και κατ’ επέκταση στα games της.

Σε αυτό το… ανάλαφρο βίντεο, θα δείτε πως τρεις φίλοι παίζουν μαζί τα αγαπημένα τους games ή μαθαίνουν νέα για την gaming εμπειρία τους. Αρχικά βλέπουμε τον έναν από τους πρωταγωνιστές του βίντεο να γυρίζει σπίτι του και να θέτει σε λειτουργία το PS4, όπου και θα δει ότι η φίλη του η Sarah έχει ανεβάσει ένα δικό της gameplay βίντεο από το παιχνίδι Knack. Σε αυτό το σημείο θα δείτε ότι σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε like και comment στις δραστηριότητες των φίλων σας, με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και στο Facebook, ενώ μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τα games, καθώς και να παρακολουθήσετε τα βίντεο που έχουν ανεβάσει από προηγούμενα gaming sessions τους, μέσω του ενσωματωμένου DVR που σας επιτρέπει να κάνετε εγγραφή και livestreaming.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο παίκτης παρακολουθεί το βίντεο της φίλης του, χρησιμοποιώντας το ως ένα walkthrough και μετά επιστρέφει στο παιχνίδι για να μπορέσει να περάσει το σημείο της πίστας, στο οποίο είχε προηγουμένως κολλήσει. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε ότι η εναλλαγή μεταξύ βίντεο και παιχνιδιού είναι στιγμιαία και πραγματοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Έπειτα, ένας φίλος του παίκτη του ζητάει να παίξουν μαζί το παιχνίδι Killzone: Shadow Fall, το οποίο όμως δε το έχει ακόμα στη συλλογή του. Όπως θα δείτε, ο χρόνος από τη στιγμή που θα αγοράσετε ένα παιχνίδι μέσα από το online store του PS4 μέχρι να μπορέσετε τελικά να παίξετε είναι αρκετά μικρός καθώς δε θα χρειάζεται να περιμένετε να κατέβει ολόκληρο το παιχνίδι. Αυτό επιτυγχάνεται χάρις στις cloud υπηρεσίες της Sony σε συνεργασία με την (θυγατρική της πλέον) Gaikai. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι μπορείτε να κατεβάσετε ξεχωριστά το Multiplayer ή το Single-player μέρος ενός παιχνιδιού, κάτι που εικάζουμε ότι μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε μερικές εταιρείες να πουλάνε ξεχωριστά αυτά τα δύο κομμάτια. Βολικό κρίνεται και το γεγονός ότι μπορείτε να παίζετε κάποιο παιχνίδι την ώρα που κατεβαίνει κάποιο άλλο στο background.

Στο βίντεο παρουσιάζεται επίσης το chat μεταξύ χρηστών, τα νέα user profiles που θυμίζουν Facebook, τα μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη μέσω overlay και η δυνατότητα που σας δίνεται να γράφετε κείμενο με την βοήθεια του ενσωματωμένου γυροσκοπίου στο χειριστήριο. Σε αυτή τη περίπτωση είναι σαν να έχετε έναν δείκτη ποντικιού τον οποίο και μετακινείτε κουνώντας το gamepad. Τέλος, όπως θα δείτε μέσω της εφαρμογής “PlayStation App” για φορητές συσκευές, μπορείτε να κάνετε chat με τους φίλους σας, να δείτε τι παίζουν (είτε live, είτε σε βίντεο), να αγοράσετε games απευθείας από το κινητό ή το tablet σας ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές σας ως δεύτερη οθόνη (όπως στο Wii U) σε κάποια παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα στην τιμή των 400 ευρώ. Δείτε την συνέντευξη τύπου της Sony από την E3 2013.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης