Μεγαλώνοντας ως άνθρωποι, μπορεί να αλλάξουμε προτιμήσεις σε αρκετούς τομείς της ζωής μας, είτε αυτοί είναι τα φαγητά που μας αρέσουν, οι πολιτικές μας πεποιθήσεις, ο τύπος του συντρόφου που μας ελκύει και αρκετά άλλα. Αυτό μπορεί να συμβεί αντίστοιχα και στα video games. Για παράδειγμα ίσως πριν από χρόνια να μην σας άρεσαν τα Strategy και κάποιος συγκεκριμένος τίτλος να σας άλλαξε την άποψή για αυτό το genre ή games που παίζαμε τα πρώτα μας χρόνια ως gamers, να μην μας κάνουν πλέον αίσθηση.

Στα πρώτα μου χρόνια ως gamer, της αρχές της δεκαετίας του ’90, έπαιζα περισσότερο Platform, Sports και Shoot ‘Em Up games, αφήνοντας στην άκρη τα Strategy και τα RPG. Όσο παιρνούσαν όμως τα χρόνια, τα τελευταία έμελλαν να γίνουν και ένα από τα αγαπημένα μου είδη. Το μικρόβιο των RPG το είχα κολλήσει αρχικά μέσω του Baldur’s Gate το 1998 και έναν χρόνο αργότερα με το εξαιρετικό Planescape: Torment της Black Isle Studios και το Silver της αξέχαστης Infogrames. Ένα είδος που δεν μου άρεσε επίσης ήταν τα Space Simulators και οτιδήποτε έχει ως κύριο θέμα του τα αεροσκάφη. Αυτό άλλαξε το 2003 με την έλευση του Freelancer, το οποίο το είχα γνωρίσει τυχαία μέσω ενός φίλου μου και πραγματικά δεν ξεκολλούσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που δεν έχει αλλάξει στις προτιμήσεις μου, είναι η αγάπη μου για τα Racing games. Μεγαλώνοντας σε μια αίθουσα με arcades με τα Sega Rally, Cruise ‘n’ World, Pole Position, GTI Club, Chase HQ και OutRun, πάντα μου άρεσαν τα παιχνίδια ταχύτητας και δεν έχανα ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ενάντια σε άλλους παίκτες σε τοπικό multiplayer. Αν κάτι άλλαξε, είναι ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολούμαι περισσότερο με Racing Simulators όπως τα Rfactor, Richard Burn’s Rally και το πιο πρόσφατο μέλος της “οικογένειας”, το Assetto Corsa.

Εσάς έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις σας στα video games από την πρώτη χρονιά που ξεκινήσατε να παίζετε games σε σχέση με τα games που παίξατε έως και φέτος; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης