Στη ζωή μου έχω παίξει πάρα πολλά MMORPG, κυρίως γιατί πάντα ψάχνω να βρω κάτι νέο σε αυτό το genre να παίξω έστω δοκιμαστικά για λίγες ημέρες, είτε αυτό είναι ένα triple-A ΜΜΟ, είτε κάποιο μικρότερου… βεληνεκούς, όπως το Cabal που αποδείχθηκε διαμαντάκι. Όλα αυτά τα χρόνια όμως, πάντα είχα δύο ή τρία games του είδους με τα οποία ασχολούμαι για αρκετά χρόνια.

Αρχικά, το PvE ήταν αυτό που πάντα με τραβούσε. Raids, dungeons και questing ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα, ειδικά στη vanilla έκδοση του WoW. Εκεί όμως συνέβη το παράδοξο και άρχισα να κολλάω με το PvP και ειδικότερα με το open-world (Tarren Mill, Crossroads κτλ, για όσους θυμούνται). Αργότερα όταν μπήκαν τα battlegrounds, αν και έπαιρνα μέρος σε αυτά σχεδόν καθημερινά (μιας και τα θεωρώ έως και σήμερα αρκετά διασκεδαστικά και περισσότερο αν παίζεις με παρέα), δεν είχαν την μαγεία του PvP στον ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού όπου όλα μπορούν να συμβούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα με το WoW έπαιζα και Lineage II, εκεί όμως (αν και είναι ένα MMORPG που βασίζεται κυρίως στο PvP) είχα ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση στον όρο “Player vs Player” καθώς από την μια κρατούσα πιο φιλική σχέση με όλους τους υπόλοιπους παίκτες και από την άλλη αντί να μάχομαι ενάντιά τους, εκμεταλλευόμουν την δύναμη που είχα ως Dwarf (όντας το μόνο class που έχει πρόσβαση στο Crafting) και το έριχνα στη διπλωματία. Στα του παρόντος, στο Rift ασχολούμαι με λίγο από όλα, ενώ στο ArcheAge σκέφτομαι είτε να γίνω… κυνηγός επικηρυγμένων και να το ρίξω στο PvP, είτε να ακολουθήσω ξανά το μονοπάτι της διπλωματίας, σε συνεργασία με το guild στο οποίο θα βρίσκομαι. Γενικότερα τείνω προς την πλευρά του PvE, χωρίς να λέω όχι στο PvP, ειδικά στις περιπτώσεις που παίζω παρέα με φίλους.

Εσείς με τι ασχολείστε περισσότερο στα MMORPG, με το PvE, το PvP ή και με τα δύο; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης