[Αρχική δημοσίευση: 2/10/2013] Τα τελευταία χρόνια στην βιομηχανία των video games γενικότερα έχουμε δει ελάχιστες πρωτότυπες ιδέες. Το Rocksmith της Ubisoft παρόλα αυτά δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και μάλιστα διαφοροποιείται από αντίστοιχα music video games. Σε αντίθεση λοιπόν με ανάλογες δημιουργίες όπως το Guitar Hero που απαιτούν κάποιο ξεχωριστό περιφερειακό για να παίξετε, το Rocksmith σας επιτρέπει να συνδέσετε στο PC σας ή τον κονσόλα σας μια οποιαδήποτε κιθάρα. Με δεδομένο ότι το πρωτότυπο Rocksmith που κυκλοφόρησε το 2011 σημείωσε -ανέλπιστα θα λέγαμε- σημαντική εμπορική επιτυχία, η Ubisoft ετοίμασε μια νέα βελτιωμένη έκδοση του προϊόντος της, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου.

Το Rocksmith 2014 Edition παρουσιάστηκε επίσημα στην press conference της Ubisoft στην φετινή E3 κλέβοντας για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις. Σε σχέση με την προπέρσινο Rocksmith αυτή την φορά έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε το επίπεδο δυσκολίας του εκάστοτε τραγουδιού, ενώ παράλληλα μέσω του Session Mode θα μπορείτε να τζαμάρετε παρέα με τους in-game καλλιτέχνες. Όπως απέδειξαν και πρόσφατες έρευνες το Rocksmith ενδείκνυται σε όσους θέλουν να μάθουν να παίζουν κιθάρα και στην φετινή έκδοση θα συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 85 νέες ασκήσεις για επίδοξους κιθαρίστες, αλλά και για όσους από εσάς θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την μοναδική εμπειρία του Rocksmith, αλλά δεν έχουν μια ηλεκτρική κιθάρα στην κατοχή τους η Ubisoft δίνει μια πολύ έξυπνη λύση μέσω του Guitar Bundle. Στο τελευταίο συμπεριλαμβάνεται μια κιθάρα Epiphone Les Paul Junior, το Real Tone Cable (απαραίτητο για να συνδέσετε την κιθάρα με την κονσόλα ή το PC σας) και φυσικά το παιχνίδι.

Επίσης όσοι αγοράσουν την Guitar Bundle έκδοση θα αποκτήσουν πρόσβαση και σε ένα δωρεάν DLC που περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια:

Chicago – 25 Or 6 To 4
Albert King – The Sky Is Crying
The Hives – Hate To Say I Told You So
The Lumineers – Ho Hey
Them Crooked Vultures – Mind Eraser, No Chaser
Queens Of The Stone Age – My God Is The Sun

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

rocksmith-2014-edition-guitar-bundle

Μέχρι στιγμής τo tracklist του Rocksmith 2014 Edition περιλαμβάνει περισσότερα από 40 τραγούδια που προέρχονται από το ευρύτερο φάσμα της rock, hard rock και metal μουσικής. Μερικά από αυτά είναι το Don’t Look Back in Anger των Oasis, το Cemetary Gates των Pantera, το War Ensemble των Slayer και το The Trooper των Iron Maiden. To Rocksmith 2014 Edition: Guitar Bundle κοστίζει περίπου 190 ευρώ στα ελληνικά καταστήματα, παρόλα αυτά η τιμή του θεωρείται απόλυτα λογική με δεδομένο ότι συμπεριλαμβάνει μια ηλεκτρική κιθάρα.

Το Rocksmith 2014 Edition θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου για PC, PS3, Xbox 360 και Mac.

[UPDATE 22/10/2013] Η Ubisoft ανακοίνωσε σήμερα ότι το Rocksmith 2014 Edition θα κυκλοφορήσει τελικά στις 25 Οκτωβρίου -και όχι στις 22 Οκτωβρίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί- για PC, PS3, Xbox 360 και Mac. Το Rocksmith 2014 Edition περιλαμβάνει ένα νέο και πιο εύχρηστο user interface, καθώς και μια πληθώρα από νέα στοιχεία όπως τεχνικές και tunings (κουρδίσματα) για την κιθάρα σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπόσχεται να σας μάθει να παίζετε κιθάρα μέσα σε 60 μέρες, αν φυσικά αποφασίσετε να κάνετε πρακτική σε καθημερινή βάση.

Δείτε το launch τρέιλερ που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Ubisoft:

Μία από τις σημαντικότερες προσθήκες είναι το Session mode, για το οποίο σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Το τελευταίο σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε μία virtual μπάντα και να τζαμάρετε με τους φίλους σας στο Multiplayer mode. Εν τω μεταξύ, μέσω του The Instant Riff Repeater μπορείτε να επιλέξετε την ταχύτητα και το tempo σε συγκεκριμένα κομμάτια ενός τραγουδιού, ώστε να εξασκηθείτε πιο εύκολα πάνω σε αυτό.

Το Rockmith 2014 Edition περιλαμβάνει περισσότερα από 55 κλασικά τραγούδια της rock, hard rock και heavy metal μουσικής όπως το “Paint it Black” των Rolling Stones, το “Don’t Look Back in Anger” των Oasis και το “Εvery Breath you Take” των Police. Επιπλέον, μπορείτε να εισάγετε στο track list και τα 52 τραγούδια του πρωτότυπου Rocksmith (έναντι πληρωμής), αλλά και τα DLC του (χωρίς πληρωμή).

Το Rocksmith 2014 Edition θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου για PC, PS3, Xbox 360 και Mac.

Συντάκτης: padelis@gameworld.gr (Παντελής Δασκαλέλος)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης