Κατά της διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου Developer Days, η Valve ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό του χειριστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, το Steam Controller επρόκειτο να διαθέτει μια οθόνη αφής στο κέντρο της μπροστινής επιφάνειάς του και δύο trackpads αριστερά και δεξιά. Τελικά η Valve πήρε την απόφαση να αφαιρέσει την οθόνη αφής και να προσθέσει ένα DPAD και τα συνηθισμένα τέσσερα face buttons A-B-X-Y. Ο λόγος που έγινε κάτι τέτοιο είναι επειδή η εταιρεία ήθελε το gamepad της να είναι συμβατό και όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό με όλα τα παιχνίδια που ο χειρισμός τους απαιτούσε την ύπαρξη των συμβατικών face buttons.

Επίσης αναφέρθηκε ότι το Steam Controller θα τροφοδοτείται τόσο από τυπικές ΑΑΑ μπαταρίες, όσο και από επαναφορτιζόμενες, ενώ θα διαθέτει ενσωματωμένο γυροσκόπιο και θα είναι δυνατή η χρήση 16 χειριστηρίων ταυτόχρονα. Περισσότερες αλλαγές και προσθήκες θα ανακοινωθούν σύντομα. Μπορείτε να δείτε τις πρώιμες εικόνες του επανασχεδιασμένου χειριστηρίου στη gallery του άρθρου.

Πέρα από τις αλλαγές του Steam Controller, η Valve στο συνέδριο ανέφερε ότι το Steam Machine της Alienware θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και ότι αυτή τη στιγμή το Steam διαθέτει περίπου 75 εκατομμύρια χρήστες. Τέλος, οι developers που βρέθηκαν στο Dev Days έκαναν ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την συσκευή Virtual Reality που ετοιμάζει η Valve. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται να δοθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Θυμηθείτε πώς ήταν το Steam Controller σε χρήση σε διάφορα PC games πριν τον επανασχεδιασμό και δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές και τις τιμές των Steam Machines από τρίτους κατασκευαστές, όπως αποκαλύφθηκαν στην CES 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται πως το αρχικό χειριστήριο που παρέλαβαν οι 300 τυχεροί beta testers γίνεται περισσότερο συλλεκτικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Πώς σας φαίνεται το Steam Controller μετά τις αλλαγές που υπέστη; Προτιμάτε τον παλιό σχεδιασμό ή τον νέο;

Συντάκτης: support.netizens@gmail.com (Γιώργος Λόλας)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης