Κατά την διάρκεια της E3 2013, όπου η Sony και η Microsoft παρουσιάζουν τις νέες τους κονσόλες, τα περίπτερα ήταν ανοιχτά για την παρουσίαση των games στις κονσόλες PlayStation 4 και Xbox One αντίστοιχα.

Ωστόσο, στο περίπτερο της Microsoft, υπάρχει κάτι το οποίο πολλοί λίγοι γνωρίζουν. Τα demo units του Xbox One στην E3 δεν ήταν κονσόλες Xbox One αλλά PC με Windows 7 και κάρτα γραφικών Nvidia. Ένας συντάκτης του USGamer.net κατέγραψε το παρακάτω συμβάν, κατά το οποίο τεχνικός της Microsoft έκανε τον καθιερωμένο του έλεγχο στο μηχάνημα που υπήρχε κάτω από το γραφείο. Προς έκπληξη όλων δεν επρόκειτο για Xbox One αλλά για PC. Οι φωτογραφίες του έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν το γύρο του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οξύμωρο είναι ότι το Xbox One, όπως και το PlayStation 4, χρησιμοποιούν κάρτες γραφικών AMD Radeon. Δεν είναι λίγο περίεργο λοιπόν να υπάρχει PC με κάρτα Nvidia; Σαφώς και οι developers αναπτύσσουν τα games στα PC τους με βάση κάποια κονσόλα (στην προκειμένη περίπτωση το Xbox One) αλλά κάθε λογικά σκεπτόμενος θα ήθελε να δει στην έκθεση το πραγματικό Xbox One να τρέχει τα games απευθείας απ’ την κονσόλα κι αυτό διότι σε ένα PC θα μπορούσαν να τρέξουν καλύτερα (με μικρή διαφορά σε σχέση με τις κονσόλες όγδοης γενιάς αλλά ορατή στο έμπειρο μάτι). Μία ακόμη μικρή λεπτομέρεια πέρα από τη διαφορά στην κάρτα γραφικών είναι ότι τα games για το Xbox One αναπτύσσονται σε PC με Windows 8. Όμως τα PC που βλέπετε στις φωτογραφίες τρέχουν Windows 7.

Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις παρακάτω φωτογραφίες.

Δείτε αναλυτικά όλες τις συνεντεύξεις τύπου από τη φετινή έκθεση E3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης