Στις αρχές του μήνα παραλάβαμε την τιμονιέρα Thrustmaster T80 RS Driveclub Edition. Πρόκειται για ένα σετ με τιμονιέρα και πεντάλ (φρένο και γκάζι) που είναι συμβατή με PlayStation 3 και PlayStation 4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελεί μια πιο οικονομική πρόταση σε αντίθεση με την Logitech G27 (που είδατε σε προηγούμενο βίντεό μας με το κάθισμα Playseat) ενώ είναι η πρώτη τιμονιέρα για το PS4. Μάλιστα φέρει το λογότυπο του πολυαναμενόμενου racing Driveclub, το οποίο αναμέναμε με την κυκλοφορία της κονσόλας στις 13 Δεκεμβρίου αλλά τελικά καθυστέρησε και σύμφωνα με την Sony θα είναι διαθέσιμο “στις αρχές του έτους”.

Δείτε την παρουσίαση:

Στο βίντεο αυτό ομολογουμένως δυσκολεύτηκα καθώς έπαιξα με κάμερα πρώτου προσώπου (η οποία δεν με βολεύει) αλλά κυρίως επιχείρησα να στηρίξω την τιμονιέρα και τα πεντάλ στο κάθισμα Playseat κάτι που έγινε αναγκαστικά με μία βίδα. Βλέπετε το κάθισμα Playseat είναι συμβατό με τιμονιέρες Logitech και όχι με Thrustmaster.

Στα θετικά της Thrustmaster T80 είναι ότι το Force feedback της δεν είναι τόσο έντονο όσο της G27 επομένως δεν “κλωτσάει” ιδιαίτερα. Όσον αφορά την ανταπόκριση, η τιμονιέρα απαιτεί στρίψιμο λίγο περισσότερων μοιρών από το προκαθορισμένο ώστε να πάρει σωστά τις στροφές, ενώ τα πεντάλ λειτουργούν άψογα και τα θεωρώ πολύ πιο ευέλικτα από οποιαδήποτε άλλα έχω δοκιμάσει. Ο συμπλέκτης απουσιάζει αλλά η αλλαγή ταχυτήτων μπορεί να γίνει από το τιμόνι και λειτουργεί επίσης άμεσα παρότι δεν την είδατε στο βίντεο (χρησιμοποιήθηκαν και πάλι αυτόματες ταχύτητες λόγω του θέματος που υπήρχε με το στήριγμα της τιμονιέρας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι επίσης άκρως θετικό το ότι η τιμονιέρα λειτουργεί και σαν χειριστήριο, έχοντας πάνω στο τιμόνι αριστερά το d-pad, δεξιά τα τέσσερα face buttons και στο κάτω μέρος τα Share, Options και PS Button. Στο πίσω μέρος της βρίσκονται τα έξι L και R buttons. Στην πράξη το ότι βρίσκονται όλες οι λειτουργίες συγκεντρωμένες σε ένα μέρος και δεν χρειάζεται να ακουμπήσετε το Dualshock αποτελεί άλλο ένα συν.

Η Thrustmaster T80 Driveclub Edition κοστίζει 117,90 ευρώ ενώ για τους κατόχους PS3 υπάρχει και η πιο οικονομική Thrstmaster T60 με κόστος μόλις 49,9 ευρώ.

Συντάκτης: manos@gameworld.gr (Μάνος Γρυπάρης)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης