[Αρχική δημοσίευση: 13/10/2013] Το Fallout είναι μια σειρά που δεν απαιτεί ιδιαίτερες συστάσεις, αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι στην ουσία ήταν ο πνευματικός διάδοχος του πρώτου Wasteland που κυκλοφόρησε το 1988; Δημιουργός του ήταν ο ιδρυτής της Interplay, Brian Fargo. Ήταν ένα απο τα πρώτα tactical RPG που είχαν σαν σκηνικό έναν κόσμο μετά απο πυρηνικό ολοκάυτωμα και μη γραμικό gameplay. Έπρεπε να περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια για να δούμε το νούμερο 2 στη σειρά, αλλά η εταιρεία inXile Entertainment με τη βοήθεια του kickstarter  το έκανε εφικτό. Ο αρχικός στόχος των 900.000 δολαρίων αποδέιχτηκε πολύ μικρός,κ αθώς το νούμερο καλύφθηκε σε 43 ώρες και έφτασε στο 325% με σχεδόν 3.000.000$!

Χαρακτηριστικά
Τι είναι αυτό όμως που τράβηξε τους gamers και έδωσαν τόσα πολλά χρήματα και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού και τι υπόσχονται οι developers:
– Ισομετρική γωνία θέασης
– Post-apocalyptic περιβάλλον
– Turn-based σύστημα μάχης
– Οι NPC αλληλεπιδρούν ανάλογα με τη σύσταση της ομάδας
– Κάθε επιλογή  που κάνετε (και σύμφωνα με την εταιρεία δεν θα είναι εύκολη) έχει αντίκτυπο
– Υψηλό replayability

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

wasteland2 u2

Πρώτες Εντυπώσεις
Ξέρω τι σκέφτεστε. Ωραία όλα αυτά και τα έχουμε ξανακούσει, αλλά τι γίνεται στην πράξη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία ανάπτυξης inXile Entertainment δημιούργησε ένα gameplay video 18 λεπτών στο οποίο μπορούμε να δούμε ένα μικρό δείγμα του χάρτη Prison που θα υπάρχει στην τελική έκδοση του παιχνιδιού. Διακρίνονται ακόμη το Inventory, το σύστημα μάχης, η αλληλεπίδραση χαρακτήρων, ενώ θα πάρουμε ακόμη μια πρώτη γεύση απο την post-apocalyptic αισθητική.

Να σημειώσουμε ότι το βίντεο προέρχεται από την alpha beta έκδοση του Wasteland 2 και ίσως εκεί να οφείλεται το μέτριο animation και άλλα μικροπροβλήματα.

Gameplay
Το party που θα ελέγχετε θα έχει μέχρι 7 χαρακτήρες. Οι αρχικοί θα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμοι και μάλιστα με ένα νέο σύστημα το οποίο αποκαλείται “C.L.A.S.S.I.C.” και αντικαθιστά το S.P.E.C.I.A.L. του Fallout. Τα αρχικά του συστήματος σημαίνουν: Charisma, Luck, Awareness, Strength, Speed, Intelligence και Coordination.

Η μάχη αναμένεται περίπλοκη και πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις μπορούν να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχει fog of war και οι εχθροί μπορούν να ακούσουν θόρυβο και να τρέξουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλετε να επιτεθείτε σε στυλ old school με ρουκέτες, αυτόματα όπλα η θα παίξετε stealth και να οδηγήσετε τους εχθρούς σε καλοστημένες παγίδες με σκοπό να τους εξολοθρεύσετε χωρίς απώλειες;

wasteland-2desert01

Το Wasteland 2 σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε -και ίσως σε μερικές περιπτώσεις να υπάρχει και η τρίτη επιλογή- να μην πάτε καν σε μάχη αλλά να προσπαθήσετε να κάνετε τον εχθρό να παραδοθεί ή να σας δώσει την πληροφορία που θέλετε χωρίς να χυθεί αίμα. Ποιος το θέλει αυτό όμως όταν έχει full health στο party και τα καλύτερα armor, σωστά; Τέλος, το skill system περιλαμβάνει κάποια πολύ ενδιαφέροντα skills όπως: kick ass, toaster repairer, coin crafting ή clifff clavin backer.

Τελικές σκέψεις
Το Wasteland 2 φιλοδοξεί να αποδειχτεί κάτι παραπάνω απο κλώνος της πρώτης έκδοσης και απ’ οτι φαίνεται τα πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Οι developers δηλώνουν ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα και οι απανταχού fans των ισομετρικών/post-apocalyptic RPG ή με άλλα λόγια “Fallout κλώνων” έχουν άλλο ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι να περιμένουν, προς το τέλος του 2013, με την beta να ξεκινάει 13 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί οτι η αρχική ημερομηνία αναβλήθηκε επειδή η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που ανάγκασε τους developers να προσθέσουν πολύ περισσότερο υλικό, αυξάνοντας έτσι τη διάρκειά του.

[UPDATE 12/12/2013] H Windows beta του Wasteland 2 διατίθεται προς download σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΙnXile. Σύντομα θα διατεθούν και οι αντίστοιχες εκδόσεις για Mac και Linux.

Θυμίζουμε ότι το Wasteland 2 σημείωσε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη crowdfunding εκστρατεία στο Kickstarter και όσοι στήριξαν την νέα δημιουργία του Brian Fargo θα αποκτήσουν πρώτοι πρόσβαση στην beta. Οι υπόλοιποι χρήστες θα μπορούν να συμμετάσχουν στο απώτερο μέλλον, όταν και η beta διατεθεί μέσω του Steam Early Access.

Συντάκτης: gtk13gr@yahoo.com (Γιώργος Τασούλας)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης