Η Nintendo ανακοίνωσε ότι το Wii U έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 6,68 εκατομμύρια μονάδες, στα πλαίσια ενημέρωσης των οικονομικών της στοιχείων για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2014.

Αντίστοιχα, το PlayStation 4 της Sony έχει ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια πωλήσεων και το Xbox One της Microsoft περίπου τις 5 εκατομμύρια μονάδες. Οι δύο εταιρείες έχουν αρκετούς μήνες να ανακοινώσουν τα ακριβή νούμερα, συνεπώς δεν γνωρίζουμε αν στην παρούσα φάση η δεύτερη θέση ανήκει στην Microsoft ή στην Nintendo. Γεγονός είναι πάντως ότι τα 6,68 εκατομμύρια είναι μικρός αριθμός για κονσόλα που βρίσκεται στην αγορά ενάμιση χρόνο και η Microsoft αναμένεται να ανεβάσει γρήγορα τις πωλήσεις της καθώς περιμένει τα λανσαρίσματα σε πολλές χώρες του κόσμου και ειδικά στην Ευρώπη, μέσα στο φθινόπωρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τρίμηνο που μας πέρασε η Nintendo πούλησε 510.000 Wii U και 820.000 3DS το οποίο συνεχίζει σταθερά την παράδοση πρωτιάς των προγόνων του στις φορητές κονσόλες. Το Mario Kart 8 πούλησε 2.82 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ τα games του Wii U έχουν φτάσει τα 36 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το συνολικό έλειμμα της Nintendo όμως ανέρχεται σε 69 εκατομμύρια ευρώ. Οι ιάπωνες εκτιμούν ωστόσο ότι θα βγάλουν την χρονιά με κέρδος εν όψει των μεγάλων exclusive κυκλοφοριών τους όπως είναι τα Bayonetta 2, Captain Toad: Treasure Tracker, Super Smash Bros, Hyrule Warriors, Pokemon Omega Ruby and Alpha Sapphire και τα Amiibo, ενώ από τρίτους publishers αναμένει τα Sonic Boom, Disney Infinity 2.0 και LEGO Batman 3.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις πωλήσεις κονσολών και games και συζητήστε τις στο ανανεωμένο GameWorld forum.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης