Το World of Warcraft έρχεται με ένα νέο set από επιλογές στο μενού του.

Τα προβλήματα με την διάκριση των χρωμάτων είναι εξαιρετικά συνηθισμένα και μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στους gamers όταν οι designers του user interface βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα χρώματα του παιχνιδιού ώστε να αντλείτε από εκεί πληροφορίες σχετικά με τους φιλικούς ή εχθρικούς χαρακτήρες, το είδος των αντικειμένων, κ.o.κ. Το νέο patch του World of Warcraft αναγνωρίζει αυτό το πρόβλημα και φέρνει την λύση προσθέτοντας μια νέα επιλογή στο interface configuration menu. Σύμφωνα με δημοσίευση στο Battle.net, η Blizzard θα συμπεριλάβει τρία filters σχεδιασμένα να βοηθοήσουν τους παίχτες που πάσχουν από ασθένειες όπως πρωτανοπία, δευτεροπία και τριτοπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Κάθε set με προσαρμοσμένα χρώματα θα είναι διαθέσιμο μέσω μιας εύχρηστης μπάρας. Όσο την γεμίζετε τόσο θα απομακρύνονται τα προβληματικά μήκη χρώματος κάθε τύπου”, δήλωσε η Blizzard. Παρόμοιες αλλαγές θα είναι διαθέσιμες και για τα χρώματα που βοηθούν τον παίχτη να αντλήση πληροφορίες. “Για παράδειγμα, όταν τοποθετήσετε τον κέρσορά σας πάνω σε ένα κομμάτι rare gear και μετά πάνω σε epic gear, τα ονόματα που θα εμφανιστούν θα έχουν αρχικά μπλε και μετά μωβ χρώμα αντίστοιχα. Έχοντας ενεργοποιημένο το ‘UI Colourblind Mode’ το παιχνίδι θα προσθέτει τις λέξεις ‘Rare’ και ‘Epic’ στα tooltips “, εξήγησε η Blizzard.

“Για τους παίχτες που έχουν δυσκολία να διακρίνουν τους φιλικούς, τους εχθρικούς και τους ουδέτερους στόχους μεταξύ τους θα υπάρχει ανάλογο text όταν τοποθετείτε τον κέρσορα πάνω από τους χαρακτήρες”. Αυτά είναι σπουδαία νέα για το community του World of Warcraft αφού οι προσεγμένες επιλογές χρωμάτων και η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας προγραμματιστής για να κάνει ένα παιχνίδι ακόμη πιο προσιτό σε ένα ιδιαίτερο κοινό.

Διαβάστε το review του World of Warcraft: Warlords of Draenor από την Χριστιάνα Θάνου. Αν παίζετε WoW τότε ελάτε να ανταλλάξουμε Battle.net IDs σε αυτό το forum topic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε επίσης περισσότερα για την αναβάθμιση γραφικών του World of Warcraft.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης