Η μάχη μεταξύ PS4 και Xbox One αναμένεται καυτή βάση των πρώτων αριθμών.

Αυξημένα κέρδη παρουσίασε η Microsoft το τελευταίο τετράμηνο, τα οποία οφείλονται τόσο στο Χbox One όσο και στα τμήματα που ασχολούνται με τα tablet της σειράς Surface. Η αμερικάνικη εταιρία δήλωσε πως έχει στείλει ήδη περισσότερες από 3.9 εκατομμύρια κονσόλες Xbox One σε καταστήματα παγκοσμίως, ενώ την τελευταία φορά που είχαμε ανακοίνωση σχετικά με την οικονομική πορεία της Microsoft ήταν στα τέλη του 2013 όπου οι πραγματικές πωλήσεις της κονσόλας είχαν αγγίξει τις 3 εκατομμύρια μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί αυτό να είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα όσον αφορά την Microsoft, όμως σε επίπεδο ανταγωνισμού οι πωλήσεις του Xbox One απέχουν ακόμη από τις αντίστοιχες του Playstation 4 οι οποίες άγγιξαν τα 4.2 εκατομμύρια βάση της τελευταίας ανακοίνωσης της Sony. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τόσο μεγάλη διαφορά στις πωλήσεις οφείλεται στο γεγονός πως το Playstation 4 είναι διαθέσιμο σε πολύ περισσότερες χώρες από ότι το Xbox One. Απ’ την άλλη πολλοί λένε ότι τον Φεβρουάριο που η Sony θα πραγματοποιήσει λανσάρισμα “στην έδρα της” η διαφορά θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Μένει να το δούμε στην πράξη.

Το τμήμα των συσκευών και Hardware της Microsoft είδε κέρδη που άγγιξαν τα 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια από χρόνο σε χρόνο φτάνοντας έτσι τα 4.7 δισεκατομμύρια δολάρια, με το λανσάρισμα του Xbox One να συνεχίζει τις επιτυχημένες πωλήσεις του Xbox 360. Τα κέρδη από τα tablets της σειράς Surface διπλασιάστηκαν με τη σειρά τους το τελευταίο τετράμηνο αν και συνεχίζουν να παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι εν λόγω συσκευές συνεχίζουν να πωλούνται με χασούρα αλλά η δεύτερη γενιά του μοντέλου τα καταφέρνει καλύτερα από το προκάτοχό της.

Όλα αυτά στο σύνολο τους είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του συνολικού μεριδίου αγοράς της Microsoft το οποίο παρουσιάζει ανοδική πορεία, σε πολύ καλύτερα μάλιστα επίπεδα από αυτά που αναμένονταν, με τα συνολικά κέρδη του τετραμήνου να ανέρχονται σε 24.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντάκτης: gwindor82@gmail.com (Πέτρος Ροκάς)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης