Τα πλάνα της Microsoft για το Xbox One ήταν αρκετά διαφορετικά σε σχέση με το τελικό προϊόν. Όπως θα θυμάστε, αρχικά είχε αποφασιστεί να μην είναι δυνατή η μεταπώληση μεταχειρισμένων games, έπρεπε να έχετε συνδεδεμένη την κονσόλα συνεχώς με το Internet και η χρήση του Kinect ήταν απαραίτητη για να λειτουργήσει η συσκευή. Τελικά όλα αυτά άλλαξαν μετά το αρνητικό feedback που δέχθηκε η εταιρεία για την πολιτική που επρόκειτο να ακολουθήσει και τα παραπάνω στοιχεία δεν ισχύον πια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που είχε στο μυαλό της η Microsoft ήταν μια έκδοση του Xbox One χωρίς Blu-ray drive, με τα games να διατίθενται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλή της Microsoft Phil Spencer, έως και τα μέσα του 2013 ο αμερικάνικος κολοσσός σκεφτόταν να κυκλοφορήσει το Xbox One χωρίς την δυνατότητα να διαβάζει οπτικούς δίσκους. Μετά την περυσινή E3 όμως, αναθεώρησαν τα πλάνα τους αφού από την μια ο κόσμος δεν θα έβλεπε θετικά αυτή την κίνηση και από την άλλη θα υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά το bandwidth, αφού τα games έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει τα 40GB.

Όπως είναι λογικό, θα υπήρχαν προβλήματα για αρκετές χώρες, στις οποίες όχι μόνο η συνδέσεις internet είναι χαμηλής ταχύτητας, αλλά ενδέχεται να υπάρχει και όριο στο download. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε η Microsoft και τελικά απέρριψε την ιδέα ενός Xbox One το οποίο δε θα δέχεται games σε retail μορφή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις του Xbox One κάνοντας κλικ εδώ.

Συντάκτης: support.netizens@gmail.com (Γιώργος Λόλας)
Πηγή: GameWorld.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης