Κάμποσο υλικό σχετικά με το Grand Theft Auto V ανέβασε στο GTAForums μέλος το οποίο ισχυρίζεται πως έμαθε ό,τι έμαθε από φίλο του που δουλεύει σε βρετανικό περιοδικό για το PS3. Το εν λόγω έντυπο, σύμφωνα με τον ανώνυμο ξερόλα, είδε για περίπου ένα μισάωρο το GTA V μια βδομάδα πριν την αποκάλυψη του πρώτου τρέιλερ. Τα όσα αποκαλύπτει δε, περιέχουν κάμποσες πληροφορίες αλλά και spoilers σχετικά με το παιχνίδι και έτσι, ισχύουν-δεν ισχύουν, διαβάστε με δική σας ευθύνη.

Το παιχνίδι λοιπόν, θα είναι τόσο «massive» που θα φτάσει στα όριά τους το PS3 και το Xbox 360. Η κύρια πόλη είναι το Los Santos το οποίο θα ‘ναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο απ’ τη Liberty City του GTA IV –και μιλάμε μόνο για το Los Santos. «Υπάρχουν προάστια, εξοχή, παραλίες κλπ και για παράδειγμα είδαμε τον κύριο χαρακτήρα (έναν Αφρικανό/Αμερικάνο στα 30 του) να ταξιδεύει από το Los Angeles στα περίχωρα και του πήρε 15 λεπτά», έγραψε ο τύπος, παίρνοντας το κείμενο copy/paste από το περιοδικό που υποτίθεται πως δουλεύει ο φίλος του. Μάλιστα περιέγραψε μία φάρμα και ένα εργοστάσιο στα οποία όπως είπε δούλευαν πάνω από 100 NPC, έχοντας τον δικό τους 24ωρο κύκλο. Οι NPC γενικότερα είναι πάμπολλοι στο παιχνίδι, είναι παντού ενώ δεν υπάρχουν παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το shooting κομμάτι έχει βελτιωθεί σε σχέση με το GTA IV ενώ έχουν προστεθεί νέα animations σχεδόν για κάθε κίνηση (σκαρφάλωμα, οδήγηση, τρέξιμο, κάλυψη κλπ). Στο παιχνίδι θα υπάρχουν πολλά περισσότερα αντικείμενα για… σκαρφάλωμα ενώ θα περιλαμβάνονται και ζώα όπως σκύλοι και γάτες –δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο παίκτης θα ‘ναι σε θέση να τους προξενήσει ζημιά. Επίσης όσον αφορά τα οχήματα, θα υπάρχουν και αεροπλάνα τα οποία φυσικά θα μπορούν να στουκάρουν σε κτήρια –ωωχ… Ακόμα στο παιχνίδι περιλαμβάνονται αρκετές εσωτερικές τοποθεσίες όπως αστυνομικά τμήματα, εμπορικά κέντρα, πανεπιστήμια, ένα τεράστιο νοσοκομείο και ένα δίκτυο υπονόμων. Η αστυνομία θα έχει πολύ πιο ρεαλιστική συμπεριφορά με την απόδοση των αστεριών να γίνεται πιο δίκαια και τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τακτικές αλλά και νέα όπλα.

Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να «φτιαχτούν» και πολύ πιθανόν να θέλουν και βενζίνη πού και πού καθώς θα αδειάζει το ρεζερβουάρ τους! Θα είναι δυνατόν το άνοιγμα μιας τρύπας στο ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου και με έναν πυροβολισμό στη βενζίνη που έχει χυθεί στον δρόμο, αυτό θα… λαμπαδιάσει! Δεν παίζουν ραντεβού με γκομενίτσες πια –ο ήρωας θα ‘χει κινητό αλλά θα παίρνει κλήσεις για αποστολές και μόνο. Τα όπλα θα είναι τα συνήθη (κάποια θα είναι custom-made και κάποια customizable) ενώ αλλαγές υπάρχουν και στα mini-games που έχουν αντικατασταθεί από άλλα πιο «προχώ» (μπάσκετ, κανό, ιστιοπλοΐα, σκι, στοίχημα κ.α.). Ο χαρακτήρας του παίκτη θα είναι στάνταρ και θα αλλάζει μόνο η εμφάνισή του ως προς τη μυϊκή μάζα και τα ρούχα ενώ ο ήρωας θα γίνεται καλύτερος σε κάποια πράγματα (οδήγηση, χειρισμός όπλων κλπ) όσο προχωρά στο παιχνίδι.

Πηγή: byteme.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης