Πολυμορφικό τηλέφωνο από τη Microsoft

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, 07:14
Πολυμορφικό τηλέφωνο από τη Microsoft

Πολυμορφικό τηλέφωνο από τη Microsoft

Σε μια νέα πατέντα που κατοχύρωσε η Microsoft, περιγράφεται ένα «πολυμορφικό» smartphone, το οποίο μπορεί να «μεταλλαχθεί» ανάλογα με τις προτιμήσεις του κατόχου του. Σκεφθείτε ένα από τα τυπικά «slider phones», «από εκείνα που τα ανοίγεις και πίσω από την οθόνη κρύβεται ένα πληκτρολόγιο». Κρατήστε το κατά νου, και φέρτε στο μυαλό σας το Xperia Play, που αντί για πληκτρολόγιο διαθέτει χειριστήρια κονσόλας. Κρατήστε το και αυτό και φαντασθείτε ένα... ένα «κάτι» -μάλλον κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει, πέρα από αυτόν που έκανε τα σχέδια για την κατοχύρωση της πατέντας- που μοιάζει με ένα κομμάτι από κινηματογραφικό φιλμ. Και προσθέστε και ένα ακόμη «κάτι» που μοιάζει με μπαταρία.

Πάρτε, τώρα, όλα τα παραπάνω, και σκεφθείτε πως είναι «μικρά παραλληλόγραμμα κατασκευάσματα» που δεν είναι εξαρχής «προσκολλημένα» στο κινητό, μα που μπορεί κανείς να τα προσθέσει σε αυτό κατά βούληση. Κάπως σαν να «ανοίγετε» το Xperia Play και αντί για το γνώριμο joypad του να συναντάτε μια... τρύπα, μια ειδική θήκη, στην οποία αυτά μπορούν να «κουμπώσουν». Βρίσκεστε στο δρόμο και θέλετε το smartphone σας σε ρόλο «φορητού γραφείου»; «Κουμπώστε» το πληκτρολόγιο. Τέλειωσε η δουλειά και ήρθε η ώρα για λίγη ψυχαγωγία; «Βγάλτε» το πληκτρολόγιο και «κουμπώστε» το joypad. Βρίσκεστε κάπου, κάπως, όπου γυρίζεται μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή; «Βγάλτε» το joypad, «κουμπώστε» το... το... «αυτό που μοιάζει με φιλμ» και πλησιάστε κάποιον τεχνικό, μπας και σας εξηγήσει «τι ακριβώς είναι αυτό»!

Αν και δεν θα λέγαμε πως η ιδέα είναι και τόσο πρωτότυπη «από μόνη της», δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα σε smartphones ή παραπλήσιες συσκευές, και έτσι σίγουρα φαίνεται αρκετά ελκυστική, ειδικά αφού τα σεβαστού κόστους σημερινά κινητά μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά σε πολλούς τομείς μα «χωλαίνουν» συνήθως όσον αφορά στο «πώς τα χρησιμοποιούμε». Με την πρόταση της Microsoft αυτό το πρόβλημα θα εξαφανιζόταν, αρκεί, βέβαια, να έχει κανείς αρκετά... τσεπάκια για να κουβαλά μαζί του τις «επεκτάσεις» του κινητού.
Πηγή: byteme.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 10:12