Η Rockstar αποκάλυψε νέες πληροφορίες σχετικά με το Grand Theft Auto Online, το multiplayer mode του αναμενόμενου Grand Theft Auto V.

Τα γεγονότα του συγκεκριμένου θα διαδραματίζονται μετά από αυτά του campaign και σύμφωνα με το Game Informer θα υπάρχουν πάνω από 500 διαθέσιμες αποστολές. Όλες σχεδόν οι δραστηριότητες του single-player θα βρίσκονται και εδώ, μεταξύ αυτών ληστείες, μάχες με συμμορίες, αγώνες ταχύτητας και πολλά άλλα. Εάν θέλετε να χαλαρώσετε με πιο …ήρεμα πράγματα, θα υπάρχει η δυνατότητα να ασχοληθείτε με γκολφ, τένις ή να κάνετε Bungee Jumping.

Στον κόσμο που θα παίζετε θα βρίσκονται οι φίλοι σας και τα μέλη της συμμορίας σας, ενώ θα συμμετέχουν και οι πιο κοντινοί παίκτες που βρίσκονται σε παρόμοιο level με εσάς. Επίσης θα εμφανίζονται γνωστοί χαρακτήρες από το story mode του GTA V.

Σε γενικές γραμμές, ανάλογα με το ποιούς θα βοηθάτε και σε ποιούς θα προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, θα έχετε και τα αντίστοιχα οφέλη. Το GTA Online θα εντοπίζει ποιό είδος αποστολών σας αρέσει περισσότερο και θα σας προσφέρει περισσότερες παρόμοιου στυλ, ακολουθώντας τα γούστα σας. Επίσης θα υπάρχει και ένα passive mode το οποίο δεν θα επιτρέπει να σας κάνουν επίθεση οι άλλοι παίκτες, το οποίο όμως θα απενεργοποιείται αυτόματα εάν πυροβολήσετε εσείς.

Το Grand Theft Auto V θα κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου για PS3 και Xbox 360, ενώ το GTA Online θα είναι διαθέσιμο από την 1η Οκτωβρίου.