To Injustice: Gods Among Us που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, εκτός του ότι αποτελεί ένα από τα κορυφαία Fighting για φέτος, είναι ακόμη ένα game που περνάει στην επόμενη γενιά κονσόλων αφού κάνει την εμφάνισή του και στο PS4. Μάλιστα, οι φίλοι του next-gen μηχανήματος της Sony θα έχουν την χαρά να δοκιμάσουν την Ultimate Edition του εν λόγω τίτλου, η οποία περιέχει όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει και έξτρα περιεχόμενο. Φυσικά, η “ενισχυμένη” αυτή έκδοση κυκλοφορεί και σε αρκετές ακόμη πλατφόρμες, παραδόξως εκτός του Wii U και του Xbox One.

Από το παρόν στο μέλλον
Αυτό που θα παρατηρήσετε παίζοντας το παιχνίδι ακόμα και από την πρώτη φορά είναι πως πρακτικά δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές από τις current-gen εκδόσεις στο PS4. Οπτικά το Injustice: Gods Among Us, αν και παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση στα περιβάλλοντα και τους χαρακτήρες, τελικά δείχνει σχεδόν παρόμοιο, πράγμα που θα απογοητεύσει ενδεχομένως όσους περίμεναν έναν οπτικό τομέα που θα εκμεταλλευόταν στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας κονσόλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, η δουλειά που έχει κάνει η NetherRealm Studios εξαρχής είναι πολύ αξιόλογη και το παιχνίδι δείχνει έτσι κι αλλιώς όμορφο, αλλά οι βελτιώσεις που έκανε η High Voltage Software για το PS4 στον τομέα των γραφικών, χωρίς να είναι ανύπαρκτες, περισσότερο τείνουν προς τον χαρακτηρισμό “port από το PS3”. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που αποζημιώνει και αυτό είναι η native 1080p ανάλυση και το “κλείδωμα” στα 60 FPS, κάτι που καθιστά το gameplay πιο ομαλό και δίνει καλύτερη ροή στις μάχες.

Ο Superman “παιχνιδάκι” στα χέρια σας
Επομένως, εφόσον δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερα διαφορετικό όσον αφορά τον πυρήνα του gameplay, ας μιλήσουμε λίγο για το νέο περιεχόμενο που περιλαμβάνει η Ultimate Edition. Πριν από αυτό, αξίζει να αναφερθούμε και στις επιδόσεις του DualShock 4 στο εν λόγω -απαιτητικό σίγουρα από άποψης χειρισμού- game. Το νέο controller του PS4 λοιπόν, μας έχει ήδη αποδείξει ότι είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του και αυτό φαίνεται και στο Injustice: Gods Among Us.


Εάν κινείστε με το d-pad και όχι με το αριστερό analog (όπως ο γραφών) θα διαπιστώσετε πως τo DualShock 4 είναι πιο σταθερό και ανταποκρίνεται πιο “καθαρά” στην κατεύθυνση που πατάτε, κάτι το οποίο ισχύει και για τα thumbsticks που είναι λιγότερο χαλαρά από αυτά του DualShock 3 και σας χαρίζουν μεγαλύτερη ακρίβεια, ειδικά στις ειδικές κινήσεις. Γενικά το μοντέλο χειρισμού του παιχνιδιού παραμένει άψογο όπως το μάθαμε από την προηγούμενη έκδοση και στην λογική “easy to learn, hard to master”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Batman ντυμένος…Batman
Ξεκινώντας με ένα απλό match-άκι, με χαρά θα διαπιστώσετε πως αυτή τη φορά πολλά από τα έξτρα costumes των χαρακτήρων είναι διαθέσιμα εξαρχής, αν και πάλι δεν μπορείτε να δείτε ένα preview αυτών στην οθόνη επιλογής χαρακτήρα. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα skins τα οποία ξεκλειδώνουν αποκλειστικά μέσω της iOS έκδοσης του παιχνιδιού, αλλά σε γενικές γραμμές το χαρακτηριστικό αυτό είναι ευπρόσδεκτο, γιατί ποιός δεν θέλει να αλλάζει costumes στους αγαπημένους του ήρωες για περισσότερη πώρωση;

Από εκεί και πέρα, το έξτρα περιεχόμενο έρχεται βασικά υπό την μορφή ορισμένων επιπλέον S.T.A.R. Labs αποστολών. Για όσους δεν θυμούνται ή δεν είχαν τσεκάρει, οι αποστολές αυτές είναι κάτι αντίστοιχο με το Challenge Tower που γνωρίσαμε στο Mortal Kombat, δηλαδή κάθε ήρωας αντιμετωπίζει διαδοχικά μια σειρά από προκλήσεις σε συγκεκριμένες συνθήκες. Η δυσκολία τους κυμαίνεται από πολύ απλές μέχρι πιο πολύπλοκες (πχ. εκτελέστε ένα combo10+ χτυπημάτων) και η Ultimate έκδοση περιλαμβάνει γύρω στις 60 επιπλέον αποστολές.

Περίπου οι είκοσι από αυτές βασίζονται στο Red Son storyline, το οποίο είναι βασισμένο στο κόμικ Superman: Red Son που θέλει τον Άνθρωπο από Ατσάλι να έχει μεγαλώσει στην Ρωσία! Οι υπόλοιπες επιπλέον missions αφορούν τους έξτρα χαρακτήρες των DLC. Όρεξη να ‘χετε δηλαδή για εξάσκηση! Τα υπόλοιπα single-player modes του παιχνιδιού είναι όπως τα θυμάστε.

Επιτέλους έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τον Lobo και να υψώσουμε περήφανα το μεσαίο δάκτυλο στον Superman που νομίζει ότι είναι ο καλύτερος!

Νέες μεταγραφές
Ας περάσουμε πριν κλείσουμε και στο κυρίως γεύμα, το οποίο είναι τελικά οι έξι νέοι διαθέσιμοι χαρακτήρες. Σαν γενική παρατήρηση να πούμε πως είναι και αυτοί 100% στο πνεύμα του παιχνιδιού, καθένας έχει και πάλι ξεχωριστή λογική και ένα μοναδικό σετ δυνάμεων που τον καθιστά μια διαφορετική εμπειρία στον τρόπο που παίζεται, κάτι φυσικά πολύ θετικό που δείχνει πως οι developers δούλεψαν σε αυτό το κομμάτι και δεν πήγαν να μας κοροϊδέψουν. Μερικοί από αυτούς μάλιστα, όπως πχ. ο αγαπημένος Lobo (είσαι αλάνι!) εύκολα συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του παιχνιδιού. Μόνο ίσως πρόβλημα η ελαφρά έλλειψη ισορροπίας και στο νέο ρόστερ, αλλά και πάλι ίσως αυτό να αποτελεί απλά θέμα εξάσκησης.

Έχουμε λοιπόν αρχικά τον Martian Manhunter, ενδεχομένως από τους πιο “ψαγμένους” παίκτες που απαιτεί καλό training, o οποίος σαν άλλος …Dhalsim μπορεί να τεντώσει τα άκρα του δημιουργώντας περίεργα combos. Προσθέστε σε αυτό τις τηλεκινητικές του δυνάμεις, τις ακτίνες laser από τα μάτια του και την γενικότερη ψυχεδέλειά του, και έχετε έναν χαρακτήρα με πολύ ψωμί. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η περίεργη Zatanna, μια μάγισσα με “τρελό” ρεπερτόριο κινήσεων.

Ο Zod είναι ο …κακός Κρύπτον-ιανός και αντίπαλο δέος του Superman, τον οποίο γνωρίσαμε και μέσα από την τελευταία ταινία Man οf Steel (υπάρχει και το αντίστοιχο skin!). Είναι μια μείξη του Ανθρώπου από Ατσάλι με λίγο πιο “φευγάτες” δυνάμεις (Phantom Zone attacks) και κάποια όπλα εξωγήινης Κρυπτονιανής τεχνολογίας. Ο Lobo είναι ο Lobo που αγαπάμε και περιμέναμε. Αλυσίδες για ranged attacks, καραμπίνες για κοντά, η chopper να γκαζώνει στην Special Attack και μπόλικο badass attitude! Ίσως να είναι και κάπως overpowered χαρακτήρας, αλλά είπαμε, αυτό είναι και θέμα άποψης.


Τέλος υπάρχουν η Batgirl, η οποία διαθέτει μια εξαιρετικά εκνευριστική αλλά και αποτελεσματική κίνηση όπου εμφανίζεται από το πουθενά και ο Scorpion από το Μortal Kombat, που είναι ο Scorpion που όλοι ξέρουμε με ανανεωμένο μονάχα look. Ίσως οι δύο τελευταίοι να είναι και οι λιγότερο εμπνευσμένες προσθήκες στο νέο ρόστερ.

Πολλοί ήρωες μαζεύτηκαν
Τέλος να αναφερθούμε λίγο και στο multiplayer. Στο εν λόγω τομέα λοιπόν συναντάμε τις ίδιες επιλογές που προϋπήρχαν και το μόνο πρόβλημα -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- είναι πως ο κόσμος δεν κατακλύζει ακριβώς τους servers του παιχνιδιού. Λίγο το ότι ακόμα δεν το έχουν αγοράσει πολλοί, λίγο το ότι δεν έχει όλος ο κόσμος PS4, λίγο το ότι όποιος έχει την απλή έκδοση δεν θα σπεύσει να ξοδέψει χρήματα για την Ultimate Edition, το να παίξουμε online δεν ήταν και τόσο εύκολο. Ωστόσο αν καταφέρετε να παίξετε, θα είναι μια άνετη εμπειρία χωρίς ιδιαίτερο lag. Ελπίζουμε με τον καιρό να μεγαλώσει και το community του παιχνιδιού.

Injustice for all!
Το Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, χωρίς να παρουσιάζει κάποια σοβαρή τεχνολογική εξέλιξη κατά την μετάβασή του στο PS4, αποτελεί την πιο πλήρη έκδοση ενός ήδη χορταστικού και εξαιρετικού Fighting που μας έχει χαρίσει φέτος αρκετές ώρες λιωσίματος. Βέβαια η κυκλοφορία μιας τέτοια έκδοσης λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του κανονικού game, ειδικά για τους χρήστες των λοιπών συστημάτων, σε βάζει λίγο σε σκέψεις!

Στον οπτικό τομέα υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις, αλλά αν θέλουμε να γίνουμε “κακοί” μπορούμε να μιλήσουμε για ένα απλό port από το PS3. Όπως και να ‘χει πάντως, εάν συμπεριλάβουμε και τους απολαυστικούς νέους χαρακτήρες, έχουμε το πιο πλήρες Fighting πακέτο για τους χρήστες του PS4 και για όσους δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα την δημιουργία της NetherRealm Studios.

Θετικά:
– Εξαιρετικοί και ξεχωριστοί οι νέοι χαρακτήρες
– Ακόμη πιο πλούσιο περιεχόμενο
– Ομαλότερο frame rate
– Αποτελεί την κύρια Fighting πρόταση στο PS4

Αρνητικά:
– Ελάχιστη διαφορά στα γραφικά
– Ώρες-ώρες μοιάζει με απλό port από το PS3
– Δεν υπάρχει ακόμη πολύς κόσμος στους servers

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.3

Ένα εκ των καλύτερων φετινών Fighting σε μια πιο πλήρη μορφή, που όμως δεν δικαιολογεί την αγορά του από όσους το έχουν ήδη.

Γρηγόρης Βούλγαρης  

Συντάκτης: grigoris@gameworld.gr (Γρηγόρης Βούλγαρης)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης